DS2: Een Rotterdamse derby

Vandaag waren we voor het eerst echt compleet als nieuwe dames 2 team, Karin was weer opgeknapt en met 3 wissels op de bank konden we er tegenaan.

Een nieuw team betekent natuurlijk ook een nieuwe teamfoto dus voordat we gingen ingooien eerst even allemaal in het doel voor de groepsfoto. Tot onze grote verrassing was ook Natalie vandaag in de Zadkine om ons aan te moedigen en kwam bij ons op de bank zitten. Wat ontzettend leuk dat je er was Natalie 🙂 En ook Arjenne was erbij om ons te steunen. Fijn Arjenne, en nogmaals veel sterkte met je blessure!

Dan de wedstrijd…. Snelwiek was onze tegenstander, een team waar we nog niet tegen gespeeld hadden maar die momenteel op de 2e plek meedraait in de competitie. Al snel bleek het een team te zijn die waarschijnlijk al wat meerdere jaren handbalervaring heeft. (ook al zegt de leeftijd niet altijd wat natuurlijk 🙂 )

Wij zijn nu natuurlijk een team wat opnieuw aan elkaar moet wennen maar ondanks dat nam Roda brutaal een 2-0 voorsprong, en tot de 4-2 leek het dat de teams aan elkaar gewaagd waren. Maar na 4-4 nam Snelwiek het iniatief over en lieten we ons een beetje overlopen. Snelwiek scoorde er lustig op los en Roda kwam niet meer tot scoren waardoor we bij een stand van 4-15 de rust ingingen.. oepsie… dat was niet afgesproken. Maar goed, handbal is natuurlijk hartstikke leuk en de 2e helft gaan we weer met vol goede moed verder.

Snelwiek begon waar ze gebleven waren en de stand was al snel binnen een paar minuten naar 5-18 getrokken. Maar daarna kreeg Snelwiek het moeilijk. Het scoren lukte niet meer, er werd wat steviger verdedigt en Ruth keepte een geweldige 2e helft waardoor de 5-18 lang op het scorebord bleef. De aanval verliep nog niet vlekkeloos maar toch konden we ook in de 2e helft weer 4x scoren. De eindstand werd uiteindelijk 8-21 maar dat betekent wel dat het de 2e helft maar 4-6 was.

Dames, ik ben echt super trots op jullie!!!! Dat klinkt misschien gek als je met 8-21 verliest maar jullie hebben laten zien om over veerkracht te beschikken en wat vooral belangrijk is: Jullie blijven er als team voor gaan. En dat maakt jullie als team ijzersterk. De overwinningen komen echt wel weer. Met jullie inzet komt het echt wel goed. We gaan lekker met elkaar trainen en raken vanzelf weer op elkaar ingespeeld.

Nathalie en Arjenne, bedankt voor jullie support 🙂

Sherida: Je 2e wedstrijd vandaag maar je pikt het echt goed op! Je inzet is geweldig en je durft goed aan te pakken. Ga zo door!

Kelly: Beetje last van je knie vandaag maar je wilde spelen en niet opgeven. Je hebt een dodelijk schot en je luistert heel goed naar de aanwijzingen. Durf iets meer door te gaan en ga je schijnbeweging gebruiken dan zal je zien dat het scoren wat makkelijker wordt.

Eva: Je kwam met de vraag: mag ik ajb terug naar de hoek want ik maak te veel fouten in de opbouw. Euh.. nee.. Je deed het echt goed op de opbouw, je zorgde voor de beweging en je toont lef. Fouten maken is niet erg, dat mag. Wees niet te streng voor jezelf. Geef jezelf de tijd. Jij komt er zeker wel!

Steffie: Spierpijn van de training maar daar was niks meer van te merken. Jij gaat ervoor in de wedstrijd en je vindt steeds beter je plekkie in het veld. Verdedigend lekker vel maar let erop dat je niet te ver eruit komt op de hoek en in de aanval mag je best wel wat meer lef tonen. Want ook jij kan het!!

Dominique: Ook jij vindt steeds meer en meer je plekkie in het veld. Je hebt er altijd zin in en bent altijd enthousiast. Leuk! Verdedigend sta jij er en je luistert goed naar de aanwijzingen. Ga voor je eigen kansen!

Kimberly: Verdedigend gezien heb jij een hele sterke ontwikkeling doorgemaakt. Op dit moment krijg jij veel posities toebedeeld. (De enige plek die je dit seizoen nog niet gehad hebt is het doel) Dat is niet voor niks, op welke plek je ook staat, je gaat ervoor. Soms ben je onzeker maar dat is niet nodig, ga uit van je eigen kracht!

Ruth: zeker de 2e helft een paar geweldige reddingen en veel (van de heel veel) penalties gehouden. Positief naar het team en met je inzet zit het zeker goed. En zeker vandaag had het team dit nodig!

Karin: Het was deze week nog een beetje onzeker of je vandaag kon spelen, de griep had jou stevig te pakken. Gelukkig kon je het vandaag weer proberen. Je at nog niet helemaal lekker in je energie, maar jouw ervaring helpt het team er wel doorheen. Doe rustig aan en ziek goed uit!

Idy: Je nam het voortouw in deze wedstrijd en bracht het team op voorsprong. Je hebt een goede beweging en een goed schot. Op dit moment is het lastig, je vaste maatjes en aanspeel mogelijkheden zijn veranderd, maar ik waardeer je positiviteit en je doorzettingsvermogen. Je blijft er voor gaan, ook als je eigenlijk wilt wisselen en het kan net eventjes niet. Je bent erg belangrijk in het team! Blijf zo doorgaan!

Rosanne: Ook voor jou is het lastig op dit moment, jij mist ook je maatjes en je moet wennen aan de andere speelstijl. Je moet niet alleen een paar stappen terug doen maar ook wordt je niet altijd gezien op de cirkel. Blijf er voor gaan meid! Je bent heel belangrijk in het team!

Supporters: Bedankt voor de aanmoedigingen! De positieve aanmoedigingen helpen het team!

Groetjes Marian