DS1 keurig in de middenmoot na spannende wedstrijd tegen Saturnus Leiden

Na de goede overwinning van twee weken gelden, waren de DS1 van Roda op de 6e plaats van de 1e divisie terecht gekomen. Na afgelopen week het beker tussendoortje van Vires te hebben gewonnen, was het nu tijd voor de thuiswedstrijd tegen de nummer laatst in de 1e klasse, Saturnus Leiden. Maar wedstrijden tegen de hekkensluiter zijn niet zo makkelijk als gedacht wordt. Dat bleek ook wel, want de bezoekers uit Leiden begonnen prima aan de wedstrijd en wisten al snel een paar doelpunten voorsprong te pakken. Er werd door de Roda dames niet goed verdedigd en ook aanvallend werd er veel te makkelijk en slordig gespeeld. Gelukkig wisten Natascha, Iris en Maaike wel het net te vinden zodat we na 23 minuten al 3 hele doelpunten hadden gemaakt. Doordat Nicole steeds beter in de wedstrijd kwam, nam ook het aantal tegendoelpunten wat af en weer de rust met een 5-9 achterstand bereikt.

Het was duidelijk dat in de tweede helft uit een ander vaatje zou moeten worden getapt om toch een resultaat te halen in deze wedstrijd. Met name Simone was lekker op dreef en scoorde er lustig op los vanuit de hoek, de break-out en vanaf de 7 meter streep. Ze zou in totaal tot 7 doelpunten komen deze wedstrijd. De marge bleef tot een kwartier voor tijd echter 4 punten in het voordeel van Saturnus Leiden. Door het warrig fluiten (of eigenlijk het meestal niet fluiten) van de scheidsrechter werd de wedstrijd rommeliger en was het met name de tegenstander die zich hieraan meer en meer gingen irriteren. De Roda dames bleven rustiger (misschien scheelde het dat we deze scheidsrechter al meerdere keren gehad hadden) en door doelpunten van Kim, Vera en Marieke werd het gat puntje voor puntje gedacht. Verdedigend werd er ook een tandje bijgezet en werd er weer als een team verdedigd waarbij Yentl voorop ging in de strijd. In de goal wist Yvette het laatste kwartier vrijwel elke bal te stoppen en een paar minuten voor tijd werd de eerste voorsprong bereikt met 14-13. Saturnus wist nog een keer terug te komen tot 14-14 maar in de volgende aanval zou Roda de 15-14 scoren, hetgeen genoeg bleek voor de benauwde, maar o zo belangrijke overwinning. Gelukkig houden onze vaste supporters wel van een spannend potje.

Door de 2 punten komen de dames nu op een totaal van 10 en zijn we weer een plekje gestegen naar de 5e positie. Hierdoor zijn ze zo goed als zeker van handhaving. Een zeer knappe prestatie gelet op de krapte van de selectie door de langdurige blessures en lange vakanties.