C meiden: Een wedstrijd op woensdagavond, altijd leuk

Vanavond mochten we naar Gouda om daar de wedstrijd tegen Vires te spelen. Vires kon niet op zaterdag dus mochten we in plaats van te trainen lekker een wedstrijd spelen. Er stond gelukkig geen file richting Gouda dus we kwamen ruim op tijd aan in de sporthal. Helaas konden Nina en Lieke er niet bij zijn.

Om de 1 of andere reden waren de meiden best wel druk en barstten ze van de energie (Niet waar Katie?) en het duurde best wel even om de meiden weer gefocust te krijgen. Maar gemotiveerd en enthousiast als altijd kwamen ze uit de kleedkamer om aan de warming up te beginnen.

Odessa mocht net als vorige week weer in de 1e helft de eerste  5 minuten meespelen en dat heeft de tegenstander gemerkt. Binnen 5 minuten stond het scorebord op 0-3 en juist… die doelpunten kwamen op de naam van Odessa.

Doordat Vires een penalty mee kreeg kwam de stand op 1-3 maar daarna was het weer Roda die de doelpunten gingen maken. Het leuke aan deze meiden is dat ze in de wedstrijd dingen die we trainen durven uit te proberen dus naast de modder, werd ook Gras , de 1 en de lange wissel uit geprobeerd. Het leverde nog niet altijd een doelpunt op maar dat het geprobeerd wordt is zeker heel positief. En zeker de 1 heeft wat doelpunten opgeleverd vandaag!

Met een stand van 1-10 konden de meiden gaan rusten. In de rust de 1e helft besproken, er werd goed verdedigt, op de penalty na is er door de tegenstander niet gescoord. Natuurlijk ook mede doordat Danique weer voortreffelijk stond te keepen Maar de meiden er wel op geattendeerd het initiatief niet bij de tegenstander te laten maar het initiatief over te nemen. En in de aanval iets meer zelf door te gaan en zo de stand wat te vergroten.

De meiden hadden zin in de 2 helft en gingen er weer fris tegenaan. De meiden merkte zelf dat de 1 succesvol was en die werd heel vaak door Otte ingezet waardoor de meiden konden scoren. Ook Kayleigh scoorde hier uit haar doelpunt. Door meer het initiatief te nemen in de verdediging kwam er ook wat meer snelheid naar voren waardoor er iets meer gescoord werd. Maar soms verslapte de concentratie en kreeg Vires hierdoor iets meer ruimte. Bij de stand van 5-23 floot de scheidsrechter voor het eindsignaal en kunnen de meiden terug kijken op een leuke wedstrijd.

Doordat de wedstrijd vanavond gespeeld is, zijn we zaterdag vrij en spelen we volgende week zaterdag alweer onze laatste zaalwedstrijd. Wat is het zaalseizoen snel gegaan. MOK is dan onze tegenstander , we spelen om 14.15 uur in de Zadkine. Maar voor nu : Lekker genieten van jullie vrije zaterdag 🙂

Voor de statistieken (en omdat de meiden het graag willen weten) de doelpuntmakers :

Odessa (7) Laila (4)  Joelle (4)  Lisanne (4) Katie (3) Kayleigh (1)