D-Force #1: Dti

Ah, we hebben weer een afkorting gevonden hoor! Waar zou dat nu toch voor staan?… Dti… De trainer is… (vul maar in)? Of Deltaforce tactical intervention?

Nou, een interventie is wel nodig als je na 10 minuten DWS de stand op 11-1 ziet staan.

Een “iets tussen de oren” dingetje? Dat moet echt wel. Iedereen staat maar een beetje in het veld naar elkaar te kijken en ziet lijdzaam toe hoe DWS (zoals vooraf al was aangegeven tijdens de bespreking) de ene break na de andere break benutte. Van snel rondspelen en vooral zelf instarten zonder bal was absoluut geen sprake.

En dan ineens begint het een beetje te dagen. De spelers die kundig zouden moeten zijn om enig tegenantwoord te bieden, beginnen langzaam warm te lopen. Er wordt een poging gedaan om ook maar eens te scoren. Maar van verdedigen is er weinig sprake. Ja, eentje. Echt maar eentje die er alles aan doet.

Je ziet die koppies met grote vraagtekens boven hun hoofd. Waarom lukt het niet? Waarom staan wij steeds vast en DWS dendert door alles heen? Er is slechts één antwoord. In beweging zijn.

Flabbergasted van deze onmacht was de coach niet, hij kon dit hele scenario al weken geleden tot in den detail uitschrijven. Maar onmacht is iets wat je zelf toelaat. We gaan dus de rust in met 19-7.

Het team is nog niet echt een team. Het zijn kliekjes, stelletjes en een berg eenlingen. Zo beginnen ze vrijwel altijd. Totdat ze er een beetje genoeg van krijgen en besluiten om maar eens wat tegenstand te bieden.

Het wemelt uiteraard nog van de fouten, we bewegen niet of niet goed, gooien onnodig ballen naar spelers die er niet staan, zijn te gemakzuchtig, statisch, we helpen elkaar niet als je vast staat, je weet wel… de basisdingen. Maar er wordt zo goed als kwaad tegengas gegeven. Men is het lijdzaam toekijken een beetje beu.

Er wordt weer meer naar elkaar gekeken. Lange passes die zowaar weer lukken, spelers die we links lieten liggen, worden weer aangespeeld en scoren, spelers die belabberd gooien krijgen een mazzeltje en na een Dory-dansje “het lukte, het lukte!” gooien daarna de ballen er wel strakker in (het zit tussen de oren dus…)

Waar het na 10 minuten 11-1 was, werd het in de 40ste minuut uiteindelijk 36-16.

Dit is dus Dti… eindelijk in werking, het is alleen een oude jaren 80 diesel en daar is de turbo injectie nog niet goed van afgesteld. Dus… Wie heeft er verstand van motoren? Want ons Diesel-team kan wel wat tuning in de turbo injectie gebruiken!

Eigenlijk zouden we elke week tegen DWS moeten spelen. Dan leren we waarschijnlijk in 2 maanden meer dan een heel jaar.

Volgende week Ventura, ook zo’n team wat qua prestaties dicht bij DWS zit. Laten we eens kijken of we geleerd hebben van deze wedstrijd en meteen vanaf de eerste seconde er vol tegenaan gaan. Moe? Wisselen. Loop je niet? Kom maar zitten. Dat zal voor de laatste zaalwedstrijd het wisselschema zijn.

En Man of the match? Absoluut Riley… De enige die ECHT verdedigde!

Sgt.