D2-girls: Op bezoek in Papendrecht

Vandaag mochten we op bezoek in Papendrecht bij DES. Een tegenstander die we niet kenden, die nieuw in onze poule was. Dus een mooie uitdaging.

Door wat vergeetachtigheid van mijn kant, moest ik halverwege terug voor de shirtjestas. Gelukkig nog wel op tijd om een goede warming-up te doen en onze keepster warm te gooien.

Bij de start lieten de meiden zich even overrompelen door de tegenstander, in de verdediging stond het niet helemaal safe waardoor we al snel tegen een 2-0 achterstand aankeken. Maar hierna kwam er een sterke periode in de aanval werd er goed opgebouwd en door een aantal meiden de ruimte gezocht om richting doel te gaan. Waardoor we 5 keer achtereen scoorden, en de stand opeens op 2-5 stond. Wel was het lastig om de tegenstander te passeren omdat er vaak maar 1 van hun buiten de 9 stond. Ook de tegenstander kreeg nog wat kansen, waardoor de rust aanbrak met een stand van 4-5.

In de tweede helft was het zaak om alert te blijven, elkaar te blijven helpen en vooral fel op de bal te zijn. Zolang wij de bal hebben kunnen zij niet scoren 😉

De meiden gingen er vol voor, en waren echt gedreven om te winnen. Het overspelen naar elkaar ging nog niet altijd even soepel, maar daarentegen werd er ook weinig ruimte weggegeven aan DES om te scoren. Wel werd er fanatiek gegaan voor de bal, die werd ook regelmatig veroverd waardoor de aanval ingezet kon worden. Mooie schoten op het doel gezien, waarvan helaas ook ballen naast gingen of net over. Gelukkig waren er ook ballen er mooi ingingen.

Op het slot van de wedstrijd stond er een stand van 7-9 op het scorebord in ons voordeel! Top gedaan door de meiden.