D-Force #1: MDI

“Ah! De sergeant komt weer met een afkorting!”, “Ja! Ik ken die afkorting want mijn vader zat ook in dienst! Het is Militairy Defence Intelligence!”…

Dat klopt ja, maar in dit geval staat het voor “Mental D Issues”, want het gebrek zit weer eens tussen de oren bij onze D-tjes!

Een goede warming up van dik 20 minuten, een duidelijke voorbespreking en binnen 3 minuten in de wedstrijd gaan we weer nat met dikke 5 doelpunten achter je oren. Op de bank lekker met elkaar kletsen en niet eens in de gaten hebben dat je zo snel al zo ver achter de feiten aanloopt. Het was een eerste helft die nog erger leek dan tegen DWS. Ondanks dat de ruststand “gunstiger” was met een 8-18 achterstand, bleek maar eens te meer dat zelfs een voorverwarmde diesel op stand-by-stand niet het gewenste resultaat gaf.

Tijd voor de donderpreek in de rust. Heb het lef om naar iets anders te kijken dan naar degene die aan het praten is!

Er is bij een heleboel spelers beslist een gebrek in vechtersmentaliteit, de wil om te winnen, de wil om met zijn allen er tegenaan te gaan. Pas wanneer we de gevoelige snaar te pakken hebben met de donderpreek, komt er een soort van bezinning en zien we een totaal andere 2e helft…

Een tweede helft waar je 11 doelpunten scoort en de tegenstander nog maar 9…

Als je dit twee keer doet vanaf de eerste seconde, zijn dit soort wedstrijden dus gewoon te winnen! Het zit hem tussen de oren, want er werd duidelijk meer strijd en vechtlust getoond in de tweede helft. Die tweede helft is op een niveau geweest waar we met zijn allen moeten proberen om daar twee helften van te maken. Dan maken we hele goede stappen!

We verliezen dan met 19-25, duidelijk is dat met iets beter verdedigen en iets slimmer samenspelen dat je dit soort wedstrijden gewoon kunt winnen!

Man of the match? Tja, we durfden het niet te zeggen omdat hij wellicht meteen naast zijn schoenen gaat lopen, maar het is Marc. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen maar Marc was zeer opvallend in het veld met de juiste focus, overzicht, samenspel en scoren. Je zou er bijna emotioneel van worden zo goed! Jammer dat maandag de droom weer over is en je weer lekker eigenwijs bij de training aanwezig bent… Of is het roer wellicht om…?

Maandag de eerste veldtraining om 19:00 uur, donderdag om 18:00 uur.