Team E1: Gemengde gevoelens, afscheid doet soms pijn

Als trainer en coach heb je soms moeilijke momenten, maar over het algemeen maak je heel veel mooie momenten mee. Die moeilijke momenten zijn maar tijdelijk en vergeet je snel doordat de ouders van je team zeggen dat je team gegroeid is en het goed doen. De mooiste momenten zijn die momenten dat wanneer je team met rode hoofden en een stralende glimlach van het veld afkomen.

Vandaag was dat zo’n mooi moment, de laatste wedstrijd van het binnen seizoen.

Dit was een wedstrijd die je niet snel vergeet. Ja….we hebben gewonnen. Is dat dan een mooi moment, nee dat is in dit geval een mooie bijkomstigheid. Na lang trainen en de boze trainer uithangen lieten de kinderen een mooi stukje handbal zien. De laatste keer dat we tegen Ventura speelde verloren we met 28-11.

Vandaag wonnen we met 12-9. Is dat dan het mooie moment, NEE dat is in dit geval ook een mooie bijkomstigheid.

Nee het mooie moment is dat je team moe en voldaan van het veld afkomt en ziet dat je aansporingen en aanmoedigingen hebben gewerkt. Eigenlijk is het een samenvoeging van dat wat je tijdens de trainingen probeert mee te geven in een wedstrijd samen valt. Het is fijn dat je niet alleen de trainingen hoeft te doen, daarom een grote DANKJEWEL aan onze andere trainer Meine en onze gast trainers.

Heel kort over de wedstrijd. Een nieuwe speelster heeft mee gedaan en heeft haar vuurdoop gehad in het spel dat handbal heet. Welkom Helin.

Voor de andere spelers, bedankt voor deze top wedstrijd.  De verdediging was solide, de aanvallen waren goed opgezet en uitgevoerd. De 4 keepers hebben goed werk geleverd. Tuurlijk waren er foutjes, maar hé….dat hoort bij het spel.

Wij zijn niet het dream-team van handbal spelend Nederland.

WIJ ZIJN HET E TEAM VAN RODA ’71.

Waarom dan de titel van dit verslag  “Gemengde gevoelens, afscheid doet soms pijn” als er van die mooie momenten zijn.

We gaan naar het buiten seizoen en dat betekent in dit geval dat we het team gaan opsplitsen en dat doet pijn.

In het zaalseizoen hebben we hard gewerkt en dat was fijn, maar soms moet je de spelers die er klaar voor zijn los laten (gemengde gevoelens).

Voor de spelers die naar het E1 team gaan, ik ga jullie missen maar heel veel succes in het veldseizoen. Laat zien wat jullie geleerd hebben.

Voor de spelers die het E2 gaan vormen, welkom en we gaan onze tegenstanders een poepie laten ruiken.

Voorlopig blijf ik wel voor alle E teams jullie trainer!!

Bedankt voor deze mooie periode.

Jullie Coach