D2: Een goed begin is het halve werk….

Vandaag mocht ik de D meiden coachen omdat Ruth met de F jeugd mee was naar Bungelland. Gelukkig wilde Lisanne me wel bijstaan bij het coachen zodat ik er niet alleen voor stond.

Woensdag nog zei Ruth tegen mij: je hebt 4 wissels. Later in de week bleek Sara deze wedstrijd er niet bij te zijn, dus 3 wissels. In de sporthal aangekomen bleek dat Talitha ziek naar huis ging dus waren er nog 2 wissels over. (Beterschap Talitha!!)

Twee wissels is voldoende dus op naar de kleedkamer om om te kleden. In de kleedkamer bleken er nog maar 6 meiden aanwezig te zijn. Lichte paniek sloeg toe bij mij. Zes meiden is te weinig, wat nu…Gelukkig kwamen Isabel en Esmee nog de kleedkamer binnen. Bijna compleet dus… Maar waar was Aurelia?? Ruth was op dat moment nog de E aan het fluiten dus daar kon ik niet terecht. Gelukkig wist de moeder van Beau mij te vertellen dat Aurelia zich net had afgemeld in de app, dus vlug Joelle erbij gehaald zodat we in ieder geval genoeg wissels hadden. Het begin was dus rommelig maar op tijd hadden konden we beginnen met de voorbereiding.

En dan moet dus het begin praatje komen…oeps.. eigenlijk best wel lastig, een ander team tegenover mij, wat ga ik zeggen en vooral wat KAN ik zeggen. Uiteraard heb ik deze meiden heel vaak zien spelen, weet ook eigenlijk wel wat de sterke punten zijn maar zeker ook waar de verbeterpunten liggen.  Afgesproken met de meiden dat ik beleving wil zien in het veld, ik wil lachende gezichten zien ipv die ernstige koppies die nu voor mij zaten. En met name meer beweging in de aanval, handbal is tenslotte wat we spelen en wandelen is toch echt een andere tak van sport. Jullie vinden handbal toch leuk? Juist laat dat zien en straal dat uit. Verder ook nog met behulp van magneetjes wat loopwegen laten zien en na een gedreven warming up begon de wedstrijd. En hoe….

Emi liet zien dat ze heel goed begrepen had wat de bedoeling was en binnen no time lag het 1e doelpunt achter de keeper van de Meeuwen. De meeuwen maakte ook al heel snel de gelijkmaker maar de meiden lieten zien dat ze er zin in hadden en gingen er vol voor. Noa maakte de 2-1 en Joelle zorgde voor de 3-1.

Nu is de Meeuwen een team die wat meer ervaring heeft, ergens bovenin staat in de poule en wat sterke jongens in het team heeft waardoor ze weer op gelijke hoogte kwamen. Maar telkens wisten de Roda meiden voor een voorsprong te zorgen en er zo voor zorgde dat de Meeuwen geen afstand kon gaan nemen. We gingen dan ook rusten bij een stand van 7-6.

In de 2e helft maakte de Meeuwen de wederom de gelijkmaker maar ook nu was het Emi die voor Roda het 1e doelpunt maakte in deze helft. De meeuwen maakte weer gelijk en konden door wat onoplettendheid in de verdediging een voorsprong nemen van 3 doelpunten (8-11) Angelina, Esmee en Joelle wisten in de 2e helft ook nog te scoren maar de Meeuwen maakte er iets meer ondanks dat Beau heel wat mooie ballen tegenhield in het doel.  De eindstand werd uiteindelijk 11-15 voor de Meeuwen. Maar meiden, jullie hebben echt een leuke en goede wedstrijd neergezet, blijf zo doorgaan!! Het was heel leuk om jullie een keer te coachen, en bedankt voor jullie inzet en enthousiasme.

Als tip geef ik mee om goed op de verdediging te trainen want daar zijn zeker nog wat winstpunten mee te behalen. Enne….. het bewegen ging goed maarre…..ik heb nog nooit zoveel de vraag gehad: Marian, mag ik wisselen 😛 dus blijf bij de trainingen ook bewegen dan wordt het in de wedstrijd ook wat makkelijker 😉

Joelle bedankt voor het meedoen! fijn dat je het wilde ondanks dat het zo kort voor de wedstrijd gevraagd werd.

Beau: Goed gekeept, mooie ballen gehouden. Je had gevraagd om bij te houden hoeveel ballen je tegenhield en dat waren er 21 🙂 Toppie!

Noa: Verdedigend was je sterk, je verdedigde goed en hielp vooral de andere heel goed. Je had een paar tegenstanders tegelijk af en toe. Goed gedaan. Aanvallend moet je echt wat meer doorgaan, het schot en de beweging heb je, nu nog het lef!

Esmee: Een mooi doelpunt gemaakt, aanvallend goed alert en aanspeelbaar, ga meer voor je eigen kansen. Verdedigend ben je soms wat afwachtend, hoeft niet, ga uit van je eigen kracht.

Angelina: Wat ben jij snel zeg, je weet goed de bal weg te tikken. Je had wat pech in de afronding, maar je kan terugkijken op een goede wedstrijd! Blijf zo doorgaan.

Emi: Je was vandaag goed doelgericht en dat leverde ook 2 hele mooie doelpunten op. Blijf zo doorgaan, op het moment dat je zo naar het doel blijft gaan zal je zien dat het steeds makkelijker wordt.

Isabel: Je stond vaak goed vrij in de hoek, helaas zagen je medespeelsters dat niet. Probeer in de verdediging goed je tegenstander in de gaten te houden. En heeeel veel succes en plezier in het E team.

Lysanna: volgens eigen zeggen had jij je dag niet, je was niet helemaal lekker maar je hebt in mijn ogen wel een lekkere wedstrijd gespeeld. Lekker fel op de bal en je durft je op de bal te werpen. Aanvallend je kansen gepakt, helaas had de keeper de ballen maar het gaat erom dat je het ziet en durft te gaan!

Sy’rai: Lekker fanatiek in het veld, je ziet wat er moet gebeuren en je durft voor je kansen te gaan. Probeer je eigen spel te blijven spelen, je doet goed wat je moet doen. Vertrouw erop!

Groetjes Marian