C-meiden: De laatste zaalwedstrijd

De laatste zaalwedstrijd was in de Zadkine tegen MOK en we waren compleet. Dat betekent 4 wissels, dat komt niet zo vaak voor. Iedereen was ruim op tijd aanwezig en had er zin in.

Tot onze grote verrassing was het MOK die de score opende en keken we al snel tegen een achterstand aan. De wedstrijd kwam maar moeilijk op gang, de aanval was statisch, er werd te weinig tot niet bewogen en ook in de verdediging liep het niet lekker. Door de doelpunten van Laila en Kayleigh kwamen we op een 2-1 voorsprong maar MOK wist ook weer de gelijkmaker binnen te schieten.

De doelpunten aan de Roda-zijde kwam dit keer echt langzaam op gang maar uiteindelijk kwam er dan toch de 7-2 op het scorebord. Maar ook nu wist MOK er weer 2 in te schieten en was de ruststand maar 7-4. Was het de hoeveelheid wissels op de bank? Namen de meiden het van tevoren te makkelijk op? (de vorige ontmoeting was tenslotte 5-27 ) of was er iets anders?

In de rust duidelijk gemaakt dat het in de 2e helft beter moest, de snelheid moest terugkomen en ook de verdediging moest er gaan staan. In de 1e helft werd er te langzaam gereageerd en werden er onnodig overtredingen gemaakt.

In de 2e helft ging het verdedigen beter maar de aanval verliep vaak nog steeds te traag en werden er onnodige fouten gemaakt zoals terug spelen op de eigen keepster, ballen recht op de keepster van de tegenstander gooien en onnodig balverlies. Desondanks werd de stand van 7-4 naar 14-4 getrokken voordat (vlak voor tijd) MOK weer een doelpuntje kon scoren.

De eindstand was 15-5 doordat Laila in de laatste seconden nog een doelpunt wist te scoren.

Vanaf deze week gaan we weer lekker buiten trainen (woensdag en vrijdag van 18.30-19.00 uur) en vanaf 1 april beginnen de buitenwedstrijden weer dus aankomend weekend hebben we geen wedstrijd.