Meiden C: Een knappe prestatie

Vandaag mochten we naar Rotterdam-Zuid om het op te nemen tegen Snelwiek. Helaas moesten we het deze wedstrijd zonder Odessa, Lieke en Nina doen dus incompleet moesten we het opnemen tegen Snelwiek, een team wat in de zaalcompetitie in een hogere poule speelde. Makkelijk zou deze wedstrijd dan ook niet worden.

Snelwiek was ook het team wat de score opende maar door de doelpunten van Laila en Lisanne (2x) waren het de Roda meiden die op voorsprong kwamen.  In de verdediging werd er iets te veel ruimte weggegeven waardoor Snelwiek weer op gelijke hoogte kwam. Joelle wist door op de cirkel goed weg te draaien Roda weer op voorsprong te zetten. Maar weer wist Snelwiek al snel weer op gelijke hoogte te komen en doordat er in de verdediging te veel ruimte werd weggegeven en in de aanval de ruimte die we kregen niet benut werd kon Snelwiek op voorsprong komen. Lisanne maakte de aansluitingstreffer maar Snelwiek zetten de stand weer op 2 punten verschil in hun voordeel. Katie (2x) en Joelle scoorde in de 1e helft nog voor Roda maar ook snelwiek scoorde nog 3 x waardoor het verschil op 2 doelpunten bleef in ons nadeel. (10-8)

In de rust afgesproken meer op de 6 te blijven met het verdedigen en wat meer te gaan bewegen en vooral meer te gaan passeren. Joelle en Lisanne brachten de stand weer op gelijke hoogte.  Maar na de 10-10 was het toch weer Snelwiek die een voorsprong namen en zelfs uitliepen naar 13-10.  Gelukkig is de wedstrijd bij deze meiden niet verloren totdat het eindsignaal geklonken heeft en knokte de meiden zich weer terug in de wedstrijd. Door 4 doelpunten achterelkaar was de spanning weer helemaal terug en kwam Roda zelfs op een voorsprong (13-14)

Pfff wat was het spannend, zowel de Snelwiek meiden als de Roda meiden zetten alles op alles om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Door een doelpunt van Snelwiek was de stand weer gelijk, maar door Lisanne kwamen de Roda meiden weer op voorsprong 14-15.  Maar Snelwiek gaf niet op en vlak voor tijd kwam Snelwiek weer op voorsprong. 16-15. Met nog 1 minuut te spelen kwamen de roda meiden weer op gelijke hoogte.. pfff 16-16. Gelukkig, …. met nog een halve minuut te spelen ging Snelwiek weer in de aanval en…….. kregen een penalty mee… oei , neeee zou de wedstrijd dan toch door Snelwiek gewonnen worden??

Neeee, want wij hebben DANIQUE en heel koelbloedig stopte ze de penalty en gooide de bal gelijk naar voren, nog een paar seconden op de klok en Katie liep heel goed vrij. Helaas… de bal kwam niet goed aan en snelwiek kon weer in de aanval. Maar op dat moment klonk het eindsignaal en bleef het scorebord staan op 16-16.

Goed gespeeld meiden!! Woensdag wacht ons de bekerwedstrijd tegen Atomium en volgend weekend gaan we onze krachten meten bij het internationaal toernooi in Belgié. Er komen dus nog een paar leuke wedstrijden aan voordat de competitie weer verder gaat. Jullie kunnen trots op jezelf zijn.

Aanstaande woensdag kunnen de meiden alle steun en suport gebruiken tijdens de bekerwedstrijd dus kom allemaal woensdag om 19.00 uur naar het Rodaveld om dit leuke team aan het werk te zien 😉