Dames 2: In plaats van trainen

Doordat de Meeuwen niet op zondag konden spelen was de wedstrijd verplaatst naar de vrijdagavond. Altijd lekker…een wedstrijd spelen in plaats van trainen. Wel hadden we nu op woensdagavond extra getraind zodat we toch nog met elkaar konden trainen deze week.

Op vrijdagochtend bleek Ruth niet mee te kunnen spelen, dat is een tegenvaller, maar gelukkig was Brenda uit de meiden B om haar plek in het doel over te nemen. Steffie (bruiloft) en Karin (blessure) konden er ook niet bij zijn maar ondanks dat hadden we toch nog 2 wissels.

De wedstrijd begon goed, Kelly schoot namelijk al heel snel het 1e doelpunt van de wedstrijd binnen. De meeuwen kwamen ook wel weer snel op gelijke hoogte maar Kelly en Roos wisten het net van de tegenstander weer te vinden. Bij de stand van 3-2 schoot Kimberly de bal naast de keeper waardoor we weer op 2 doelpunten verschil kwamen. Door een paar afstandsschoten vanuit het midden en een paar ballen vanuit de hoek kwamen de Meeuwen soms te makkelijk tot scoren waardoor ze op gelijke hoogte kwamen en langzamerhand kregen de Meeuwen het overwicht in de wedstrijd. Hierdoor gingen we met (kleine) achterstand de rust in (6-9)

Ook in de 2e helft bepaalde de Meeuwen weer het spel waardoor er op een gegeven moment een stand van 7-13 op het scorebord kwam. Idy (die overigens erg goed stond te verdedigen) bracht de stand op 8-13. Eva starte in het midden een paar keer goed in waardoor er weer wat meer beweging kwam in de aanval bij de Rodadames.  Roos en Kimberly wisten de bal weer achter de keepster te krijgen.  Nathalie kreeg een klap op haar hoofd waardoor ze helaas niet meer verder kon spelen en we nog maar 1 wissel tot onze beschikking hadden. Sherida zorgde ervoor dat de hoekspeelster van de Meeuwen geen enkele kans meer kreeg en ook Dominique toonde in de 2e helft wat meer lef in de verdediging waardoor het voor de Meeuwen in de 2e helft wat moeilijker was om tot scoren vanuit de hoeken. Door nog 2 afstandsschoten bracht de Meeuwen de eindstand op 10-15.

Brenda, dank je wel dat je met ons meewilde doen, zeker omdat het op zo’n korte termijn was!!

Ruth en Karin sterkte met jullie blessure!!