E3: Wat was het leuk!!

Na vrijdagavond DS2 en zaterdag de meiden C gecoached te hebben mocht ik vandaag de E3 begeleiden. Eigenlijk best wel spannend. De E3 is het F team wat na de zaal in de E competitie is gaan spelen en ooohh wat zijn ze nog jong. Dat is wennen voor mij maar waarschijnlijk ook voor het team. Ineens een andere coach die eigenlijk niet eens iedereen kent. Gelukkig was Laila bereidt mij bij te staan op de bank en bij de warming up. Want dat het anders is dan anders voor mij was al snel heel duidelijk. De meiden waren enthouisiast en ontzettend beweeglijk, wilde ik wat vertellen en riep ik ze bij elkaar dan was het al snel: oh ik ga nog even dit, oh ik ga nog even dat en oh ik ga even mee…en weg waren ze.. het waren net mieren, liepen alle kanten op. Euh ja, wat nu? euh… tegen de 4 die er nog wel waren: euh ga maar warmlopen de rest komt wel. En ja hoor al snel waren we weer compleet. Gelukkig waren ze weer even snel terug als dat ze weg waren..

Tijdens het praatje voor de wedstrijd was het al snel duidelijk: Het team heeft regels en daar houden ze zich strak aan.

Lorena, jij wilt wel keepen zeker? Mooi mag jij in het doel beginnen. De andere meiden vol in de overtuiging: Neeee dat mag niet ze is vorige week al geweest. Nu mogen er 2 andere. Dat is de regel. Oh oke… wie wilt er dan wel het doel in? Nikki en Chantal riepen als eerste, dus dat was geregeld.

Nu het veldspel: Probeer langs je tegenstander te dribbelen en tot scoren te komen. Weer luid protest: Neee we mogen niet dribbelen, dat mag nooit. Dat mag echt niet hoor! Oh tsja.. wat moest ik hier weer mee…: Nou vandaag mogen jullie het wel ( sorry coaches)

En dan begint de wedstrijd, ETC was de tegenstander, ze waren wat groter en kwamen al snel op voorsprong. In de 1e helft waren de meiden in het begin wat afwachtend in de aanval maar naarmate de wedstrijd vorderde zag ik dat ze steeds meer lef ging tonen en kwamen er al aardig wat ballen op het doel van de tegenstander. Bij de rust stond het 7-0 voor ETC.

In de rust verteld dat ik al heel wat leuke dingen had gezien in het veld en mooie schoten op het doel maar dat ze wat harder moesten schieten op het doel en de tegenstander nog meer moesten passeren. En wat deden ze het goed in de 2e helft, zo goed zelfs dat ze in de 2e helft gelijkwaardig waren aan ETC. ETC wist 6 keer te scoren in de 2e helft maar de Rodameiden zelf 5 x Wat ontzettend leuk! Buiten die 5 doelpunten waren er ook een paar ballen die er net niet in gingen doordat ze op de paal kwamen en wat vooral leuk was om te zien: De meiden durfde de bal te onderscheppen en toonde lef in het handbalspel!

Meiden, echt super goed gedaan allemaal! Ik begreep dat er altijd een Woman of the match gekozen wordt bij jullie in het team. Maar voor mij zijn jullie allemaal woman of the match. Blijf zo doorgaan en dan zullen jullie zien dat de doelpunten vanzelf komen. Bedankt dat ik vandaag jullie coach mocht zijn en ik kom zeer zeker nog regelmatig bij jullie wedstrijden kijken. Jullie zijn echt een superleuk team samen.

Charlien en Mischa bedankt dat ik jullie team mocht coachen, het was echt heel erg leuk!!

Groetjes Marian