D-Girls: Gelukkig weer compleet

Nadat we vorige week twee blessures hadden, konden we deze week gelukkig compleet met ons eigen team aan de wedstrijd beginnen. Alleen de coach was nog een beetje geblesseerd, maar gelukkig was Marian erbij die wat kon ondersteunen, dank je wel.

Het was heerlijk weer om te handballen, dus het publiek kon lekker in het zonnetje zitten. Ondertussen was het de bedoeling dat de meiden het publiek op een leuke wedstrijd zou trakteren. De opdracht was duidelijk, proberen in de verdediging de bal te onderscheppen en snel om te schakelen naar de aanval. Daarnaast goed naar elkaar kijken, en instarten zonder bal. Laag in de hoekjes gooien met een stuit, de keeper was vrij lang, dus met hoge ballen heb je dan minder kans.

Al vanaf het begin van de wedstrijd zag ik dat de meiden erin geloofden en er daarnaast vol voor gingen. Talitha was in het doel super gefocust waardoor er de eerste helft maar 2 ballen ingingen. Daarnaast werd er ook enorm scherp verdedigd, Lysanna had de cirkel prima in de smiezen en die kreeg geen kans en menig bal werd onderschept. De meiden konden elkaar goed vinden, en zodra ze gingen bewegen kwam de ruimte er. Zodra de ruimte er was pakten ze die ook, wat resulteerde in mooie doelpunten van Emi, Syrai, Angelina, Beau, Noa en Sara in de eerste helft. Hierdoor gingen wij met een 9-2 voorsprong de rust in.

In de rust benoemd dat de meiden goed bezig waren, op alle vlakken, maar dat er nog een helft kwam. Belangrijk was om de concentratie goed te houden in de verdediging en in de omschakeling. Daarnaast beter elkaar de bal aanspelen en vangen, want als elke bal goed aangekomen was, hadden we nog veel verder voor kunnen staan.

De tweede helft kwam Angelina direct met een scherpe actie en daardoor een doelpunt. Ook Esmee durfde op het doel te schieten en maakte vanuit de cirkelpositie een mooie draai en scoorde. De felheid in de verdediging zakte een beetje af en de concentratie in het doel was ook wat minder, waardoor de tegenstander makkelijker tot scoren kwam. Ook onze tegenaanval kwam wat langzamer op gang, waardoor wij wat minder scoorden. Toch waren er nog wel mooie doelpunten van Angelina, Beau, Noa en Syrai. Wat de eindstand bracht op 9-16.

Meiden weer mooie dingen gezien in de wedstrijd, en met name de eerste helft waren jullie ijzersterk als team. Ga zo door!!