E1 Team: Incompleet

Waar we vorige wedstrijd als team compleet waren, hadden we nu wat afmeldingen. Anoek en Jillia hadden andere verplichtingen, dus had ik River van de E2 al gevraagd, die was bereid om mee te doen. Vanochtend vroeg een berichtje van Romy dat ze ziek was, beterschap meid. Gelukkig via via Kate kunnen oppikken om ons te komen versterken zodat er in elk geval een wissel was. Want Nissa was vervroegd teruggekomen van scoutingkamp, dus had wel een wisseltje nodig.

We mochten met deze kanjers naar Maassluis, in reserveshirts of euh moet ik zeggen reservejurken. Ja dit waren wel hele grote shirts. Maar eerlijk is eerlijk jullie konden er prima in handballen. Unitas voor de meesten van jullie een bekende tegenstander in de eerste helft meestal een keeper die zelfs nog boven het schot uitkwam, dus afgesproken laag met een stuit te gooien. Grote keepers hebben meer tijd nodig om bij de grond te komen was de redenatie van de coach. De kids hadden goed warmgelopen onder leiding van Timothy (moet ik dat doen) ja Timothy iedereen komt een keertje aan de beurt 😉 Even met elkaar samen spelen en daarna lekker bewegen en gooien op het doel, op alle mogelijke manieren. Dribbelen, aanspelen en bal weer ontvangen in beweging, en vooral laag afronden. Kortom klaargestoomd voor de wedstrijd, Waarin natuurlijk het belangrijkste was om het met elkaar te doen, elkaar te zien en proberen te onderscheppen in de verdediging.

Na het begroeten mochten de kids aan slag en wat hadden ze er zin in. In de start van de wedstrijd nog net iets te afwachtend en net iets te veel ruimte weggegeven. Waardoor we aan het begin met 2-1 achter stonden. Maar daarna was onze keeper warmgedraaid en kregen de spelers de smaak te pakken. De verdediging stond strakker en veel ballen werden onderschept en de kids gingen op tempo richting het doel van de tegenstander. Dit zorgde voor menig mooie doelpunten, wat de ruststand op 3-10 in ons voordeel bracht.

De rust waarin de kids even konden uitpuffen, want de wedstrijd ging snel en het was warm en er was ook maar 1 wissel, dus veel tijd om op de bank te zitten was er niet. De kids hadden het idee dat de winst al binnen was. Maar niets is minder waar als je nog een helft moet spelen, dus weer even de focus teruggebracht. Blijf je concentreren op het verdedigen, vooral de sterkere spelers van Unitas moeten we niet onderschatten.

In het begin van de tweede helft ging het spel wat op en neer, wij wat kansen, Unitas een paar goed uitgespeelde kansen, maar uiteindelijk kwamen we weer in een sterke fase, waarin Unitas weinig ruimte kreeg. Maar ook een fase waarin onze keepster prima stond te keepen. We gingen verder waar we in de eerste helft waren gebleven, namelijk scoren. Wat sommige kids alleen af en toe vergaten, was dat we niet meer in de zaal waren, en dat het asfalt wel echt heel hard is als je een soort van val-draaiworp doet. Toch kwamen ook daar mooie doelpunten uit.

De eindstand kwam uit op 8-22

Kate en River super bedankt voor het meedoen, jullie hebben het echt goed gedaan.

Sepp gefeliciteerd met je eerste doelpunt!

Voor de andere kids lekker gespeeld, het was een mooie wedstrijd.