Meiden C: Een ervaring om nooit te vergeten

Al weken mee bezig geweest, al weken over gepraat, al weken aan het aftellen, maar vrijdag was het eindelijk zover. De meiden C van Roda naar het Internationaal toernooi in België, en niet maar voor 1 dag, nee voor een heel weekend. Dus daar ging best wat geregel en geplan aan vooraf. Gelukkig hebben wij hierbij de hulp en ondersteuning gekregen van Jeanette, Mischa en Danny. Zowel qua organisatie als vervoer als begeleiding hebben we hier heel veel aangehad.

Na voor de meeste een lange heenreis was uiteindelijk rond half vijf vrijdagmiddag iedereen bij onze slaapplaats (een Kasteel). Daar kregen de meiden hun Tenues voor de wedstrijden, supergaaf, gesponsord door Mischa en Danny!

Even ons installeren de veldbedjes in elkaar zetten en onze spullen hier en daar neerzetten. Daarna bestond de avond uit lekker eten, buiten chillen en dansen op de dansvloer. Rond middernacht gingen we weer richting onze slaapplaats, daar het nog even gezellig gemaakt, maar ook wat geslapen.

Zaterdagochtend ging om half zeven de wekker… Oeiii dat was vroeg.. We hoefden ons alleen maar aan te kleden, want de douches waren in de sporthal. Om half acht zaten we al aan het ontbijt en rond half negen waren we in de sporthal. Hier maakten we eerst leuke teamfoto’s met onze mooie tenues, ook konden we vast wat gaan gooien op het doel. De meiden hadden er veel zin in. De wedstrijden van vandaag zouden allemaal 22 minuten zijn.

Onze eerste wedstrijd was tegen DHC Meeuwen (een Belgische ploeg). Het verloop van deze wedstrijd was wisselend de meiden lieten hele mooie dingen zien en maakten ook mooie doelpunten, verdedigend stond het over het algemeen erg goed. Wat miste was beweging en instarten in de aanval voordat de bal er was. Na eerst achter gestaan te hebben, toch weer terug te komen tot 5-5, werd het verschil uiteindelijk toch te groot en verloren we met 14-10.

We hadden nog even tijd om ons te focussen op de volgende wedstrijd. Die werd gespeeld tegen PSV handbal uit Eindhoven. Wat een sterke wedstrijd was dat, de sterke spelers van PSV werden in de verdediging vastgezet. Er werd keihard met elkaar en voor elkaar gewerkt, in de aanval was de beweging voor het ontvangen van de bal nu wel te zien en dat had zeker een heel positief effect. Vanaf het begin hadden wij de wedstrijd in handen en die hebben we geen moment uit handen gegeven. Een eindstand van 14-7 in ons voordeel tot gevolg.

De laatste wedstrijd van deze dag was tegen Vlug en Lenig 1 uit Limburg, ook een bekende handbalploeg met goede handbalkwaliteiten. De opdracht was duidelijk veel beweging en focus in de verdediging. Elkaar helpen en toch ook weer voor je eigen kansen gaan. We begonnen heel sterk waardoor er op een gegeven moment 3-6 op het scorebord stond in ons voordeel, daarna kwam er een mindere fase, waarin alle afspraken leken vergeten te zijn. Vlug en Lenig bleken over veel veerkracht te beschikken en kwamen op gelijke hoogte, daarna waren wij weer aan zet. Toch kwamen ze weer op gelijke hoogte en uiteindelijk won de tegenstander met 11-9. Aan het eind van het toernooi bleek dat we door deze uitslagen 2e waren geworden in de poule dus dat we de volgende dag mochten gaan strijden voor plek 1,2,3 of 4. Een hele goede prestatie om bij de beste 4 te horen doordat er 9 teams in onze categorie meespeelde en wat vooral niet onbelangrijk bleek te zijn: We konden uitslapen!!! De wedstrijden voor de plek 5 t/m 9 werden namelijk eerst gespeeld. Blijdschap al om dus 😛

De meiden gingen hierna snel douchen want hierna stond alweer het volgende op het programma. Gezellig bowlen met elkaar bij de plaatselijke bowlingbaan. En wat een verrassing: we kregen daar ook eten van Danny en Mischa. Supergezellig! Daar ook een dolle boel ervan gemaakt, met het dansen van de Vogeltjesdans en de Macarena.

Terug naar de slaapzaal, daar wat gechilld een muziekje gedraaid en het gezellig gemaakt met elkaar. En om 21.00 uur vertrokken we weer naar de feestavond. We hebben het niet al te laat gemaakt want stiekem waren de meiden al best wel moe (en de leiding ook)

De volgende morgen konden we dus uitslapen waardoor de wekker niet om half 7 ging maar om 8 uur. Wat een luxe is dat, en dat lieten de meiden natuurlijk ook graag laten weten: Door ons kunnen jullie uitslapen! Ja meiden, bedankt, we vonden het heerlijk 🙂

Na weer een heerlijk ontbijt vertrokken we weer naar de sporthal om de 1e wedstrijd te spelen, deze wedstrijd was tegen Meerssen.  Dit team hadden we zien spelen en ze hadden heel wat indruk gemaakt op ons. Ze waren de vorige dag als 1e geëindigd in hun poule en hadden nog geen wedstrijd verloren. Ze waren snel, beweeglijk en konden makkelijk scoren.  Na het motiveringspraatje waren de meiden er klaar voor en een beetje zenuwachtig maar gemotiveerd begonnen ze aan de wedstrijd. En hoe…de meiden begonnen heel overtuigend en stonden al snel met 4-0 voor voordat Meersen ons doel kon vinden. Bij de stand van 5-2 kreeg de tegenstander wat vat op het spel van onze Roda meiden en kwamen terug vlak voor tijd op 5-5..ohhh wat was het spannend. Met nog een paar seconden op de klok wist Laila de bal heel mooi achter de keepster te krijgen en waren de 4 seconden die de tegenstander nog had te kort om weer op gelijke hoogte te krijgen. Wat een ontlading na het laatste fluit signaal. We konden ons gaan opmaken voor de finale. De finale was tegen Sint-Truiden. Ook dat team hadden we uiteraard zien spelen en we wisten dat het niet makkelijk zal worden om de wedstrijd winnend af te sluiten maar ook niet onmogelijk. Gespannen begonnen de meiden aan de wedstrijd en ook het thuisfront leefde via de App ontzettend mee.

We kwamen op voorsprong maar moesten daarna het initiatief bij de tegenstander laten waardoor we op een 1-5 achterstand kwamen. De Roda meiden kwamen terug en kwamen op gelijke hoogte 5-5. Wat was het ongekend spannend. De wedstrijd golfde op en neer, en Sint Truiden liep weer uit naar marge van 4 punten en na 22 minuten spelen stond er 5-9 op het scorebord. De finale bestond uit 2x 22 minuten dus we konden ons gaan opmaken voor de 2e helft. en oh wat was het spannend en wat speelde de meiden goed. Zo goed dat de meiden de achterstand van 4 doelpunten konden wegpoetsen. Lisanne scoorde met nog 1 minuut te spelen de gelijkmaker (14-14), de tegenstander ging in de aanval maar Roda onderschepte de bal, en gingen snel in de tegenaanval, iets te snel waardoor we de bal weer kwijtraakte en de tegenstander de bal met nog een paar seconden op de klok naar iemand kon spelen die nog vrij bij ons doel stond. Maar Danique die echt een voortreffelijk toernooi keepte hield de bal mooi uit het doel en terwijl wij stonden te juichen omdat de bal gehouden werd en de zoemer ging wees de scheidsrechter naar de penalty stip.. oei, er moest nog een penalty genomen worden. De speelster van Sint Truiden gooide de bal strak in het doel en waren door het dolle heen. Bij onze meiden was er even teleurstelling, maar wat kunnen ze trots zijn op zichzelf, ze hebben echt zo’n goede prestatie neergezet, ze groeide in het toernooi en lieten zien dat alles wat we trainen er echt uit kan komen. De tegenstanders waren allemaal goed, speelde snel en aantrekkelijk handbal en dat is iets wat deze meiden heel goed ligt en waarvan ze snel leren en zich ook heel prettig bij voelen.

Na de prijsuitreiking en het douchen vertrokken we weer richting Rotterdam, onderweg nog even met zijn allen wat gegeten als afsluiting en moe en voldaan kunnen we terugkijken op een ontzettend leuk weekend.

Mischa, Danny, Jeanette heel erg bedankt voor jullie hulp bij de organisatie, de hulp bij de leiding, sponsoring en het heen en weer rijden van de meiden!!! Mede dankzij jullie hebben de meiden een onvergetelijk weekend gehad!!

Het weekend bestond natuurlijk niet alleen uit handbal en de wedstrijden en hieronder nog een paar dingen over het weekend die we jullie niet willen onthouden want wisten jullie dat:

 • een kussen een oorligger wordt genoemd in België
 • een douche een stortbad wordt genoemd
 • We mochten slapen in een kasteel.
 • Er ook nonnen wonen in een gedeelte van dat kasteel
 • We probeerde nonnen te spotten, het hele weekend
 • we op de laatste ochtend rond 9 uur ineens vrouwen zagen lopen beneden.
 • Otte vroeg door het open raam: Mevrouw bent u een Non?
 • Het antwoord was: Nee hoor, wij zijn zusters.
 • wij na enige discussie erover eens waren dat zusters nonnen zijn, want dat herkennen we van films (zuster Maria bv)
 • wij dus nu kunnen zeggen dat we nonnen hebben gezien.
 • Ruby besloten heeft om daar te gaan wonen later (ja bij de Nonnen)
 • Laila echt heel erg druk kan zijn en echt van alles kwijt was in het weekend.
 • Ze hierdoor op de laatste feestavond op de slippers naar het feest ging.
 • Dit kwam omdat ze een schoen kwijt was
 • Ze uiteindelijk alles gevonden heeft op de laatste ochtend
 • Het ontbijt en avondeten goed verzorgd was door de organisatie daar.
 • We het jammer vonden dat het karaoke niet doorging.
 • We van Mischa en Danny een heel mooie tenue hebben gehad voor het toernooi
 • De meiden hier echt heel erg blij mee waren
 • Zo blij, dat ze ook de 2e dag hierin wilde spelen
 • Katie wel heel veel zout had op haar ei bij het ontbijt
 • Dit niet door haar zelf kwam
 • Ik nu uiteraard niet ga verklappen wie hiervoor gezorgd had
 • Ruby een schitterend doelpunt maakte in de finale
 • Mathilda speciaal uit Zweden kwam om dit weekend met ons mee te maken
 • wij hier erg blij mee waren en de meiden het geweldig vonden elkaar weer te zien
 • als wij terugkwamen van de feestavond, we reden langs heel veel huizen met rood licht en vrouwen achter het raam.
 • Er een discussie ontstond waarom mannen zulke vrouwen op zoeken.
 • we jullie die discussie niet vertellen maar de conclusie volgens Otte was: ze doen het niet omdat ze het fijn vinden
 • Danique en Ruby heel sterk zijn en de krachten een paar x gemeten hebben met de andere meiden.
 • De andere meiden het niet van hun kunnen winnen
 • Kayleigh heel goed een geit na kan doen
 • Lisanne, Joelle en Ruby de laatste nacht de andere meiden wilde laten schrikken door s’nachts als Non verkleed tevoorschijn te komen.
 • Dit niet gelukt is
 • Mathilda door een truc van Laila ineens heel nat was
 • Dat als jullie willen weten hoe die truc gaat, het best aan Laila kan vragen ze doet de truc met alle liefde bij jullie ook.
 • Mathilda, Joelle, Lisanne, Laila, Katie en Ruby de doelpuntmakers waren dit toernooi.
 • we volgend seizoen zeker weer een weekend naar een toernooi willen
 • Het echt een aanrader is
 • Kate (zusje van Otte) er ook bij was dit weekend
 • en het echt gezellig was met haar erbij

Meiden (en de andere leiding) Bedankt voor dit geweldig weekend!

Groetjes Marian en Ruth

Er is geen galerij geselecteerd of de galerij is verwijderd.