E1: Met volle overtuiging

Midden in de vakantie mocht ik dit leuke E-team weer coachen. Helaas hadden we een aantal vakantiegangers namelijk Isabel, Shavano en Milan. Maar er zijn wat nieuwe meiden bijgekomen, waarvan Quinty vandaag haar vuurdoop had en haar eerste wedstrijd.

Na een goede en actieve warming-up en veel zin in de wedstrijd konden we van start. En ja hoor al snel zat de snelheid en actie erin. De kids gingen als een speer, zodat er al snel vier doelpunten gemaakt werden, maar ook de tegenstander kon wat terug doen, waardoor halverwege de eerste helft de stand op 4-3 kwam. Door goed keeperswerk van Sepp en goed verdedigingswerk kwam ETC er niet makkelijk langs en konden we rusten met een stand van 8-4 in ons voordeel.

In de rust de kids complimenten gegeven voor hun vertoonde spel. Alleen afgesproken iets meer over een korte afstand te gooien zodat de bal beter in de ploeg zou blijven en daarnaast in de verdediging de ballen proberen te onderscheppen en bij de tegenstander te blijven en de bal weg te tikken bij het verdedigen. Ook afgesproken om iets meer uit de 9 te blijven bij het aanvallen en dan op snelheid in te komen. Jaja een hoop woorden, en dan hopen dat de kids het snappen en het oppakken in de wedstrijd.

De tweede helft ging van start! Weer een flitsende start met twee mooie doelpunten. Maar ook de tegenstander kon lekker handballen, dus wist ook een aantal keer het net bij ons te vinden. Jillia hield er ook een paar mooie ballen uit, waardoor halverwege de stand 13-9 was. Na een keeperswissel was Anoek aan de beurt om te keepen het laatste stuk van de wedstrijd, en op 1 onoplettend momentje waardoor de eerste bal erin ging heeft ze haar doel schoongehouden.

Er werd goed samengespeeld, goed naar elkaar gekeken en goed bewogen in de aanval. Ook een paar keer werd de bal super goed onderschept en door gedribbeld, waar mooie doelpunten uit voortkwamen, en na een flinke eindsprint kwamen we op een eindstand van 20-10.

Timothy: Lekker op dreef vandaag, veel ballen onderschept, goed richting doel gegaan en mooie doelpunten daaruit gemaakt, ook verdedigend stond jij je mannetje.

Sepp: Sterke eerste helft gekeept, mooie ballen eruit gehaald. In de tweede helft ook goed gericht op het onderscheppen en richting doel gaan, mooie doelpunten gemaakt.

Anoek: Aanvallend mooie acties gemaakt in de eerste helft, daarbij ook mooie schijnbewegingen en gaan voor je eigen kansen. In de tweede helft mooie ballen uit het doel gehaald.

Romy: Na wat aanmoediging in de aanval goed trefzeker, mooi ingestart over de hoek en de ruimte gepakt.

Jilia: Verdedigend enorm mooie acties laten zien, je gaat echt 100 procent voor de bal! In de aanval nog wat meer oefenen op je schot, want je hebt het echt in je.

Nissa: Je doet leuk mee met de wedstrijd, en je enthousiasme is top!

Quinty: Je eerste wedstrijd, je vond het heel spannend. Maar toch deed je echt goed mee, en hoe meer wedstrijden je speelt hoe meer je gaat leren hoe het spelletje gaat!