DS2: Het zat er niet in vandaag

Vandaag mochten we op bezoek in Rozenburg. Een team waar we op papier van moesten kunnen winnen. Iedereen was goed op tijd, na het praatje deden we een actieve warming-up. De zon scheen lekker en de temperatuur was voor velen precies goed. Kortom we konden er tegenaan en waren er klaar voor.

De eerste helft golfde het heen en weer er werden aan beide kanten doelpunten gemaakt. Na eerste voor te hebben gestaan met 3-5 stonden we bij rust achter met 8-6. In de verdediging en het doel was de focus er net niet genoeg, waardoor de tegenstander net iets te veel ruimte kreeg om z’n acties te maken en het doel te vinden. In de aanval waren de kansen er wel, maar regelmatig ontbrak de scherpte in het schot.

In de rust heeft Marian ons erop gewezen op de focus in de verdediging, maar ook hard te werken voor en met elkaar zowel in de verdediging als in het doel. In de aanval meer bewegen en gericht schieten en niet recht op de keeper.

De start van de tweede helft was goed en we wisten bijna direct het doel te vinden, maar al snel daarna had Indus daar een antwoord op. We lieten ons in de loop van de tweede helft te veel meeslepen in wat de tegenstander deed en beslissingen die de scheidsrechter maakte, waardoor de tegenstander veel ruimte kreeg en snel afstand van ons nam. We kwamen ook niet meer tot scoren, waardoor de stand rond de 20/25e minuut van de tweede helft op 15-7 stond.

Op het slot van de wedstrijd maakten wij een eindsprint, door een paar mooie vrije ballen en goede acties vanuit de opbouw, wisten we de stand naar 15-13 te trekken. Helaas was het niet genoeg om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken en was dit de eindstand.