D-Force #1: Spiegelbeeld?

VAKANTIE! WOOHOO! Ow en dan toch nog een wedstrijd. Gelukkig hebben we maar 12 man in het team, dus dan is het niet zo erg als er een paar op vakantie zijn. Maar toch nog met zijn tienen dus voldoende wissels!

Hellevoetsluis, Helius en een lekker temperatuurtje, je waant je eigenlijk al bijna op het strand.

Als je een coach met een open mond wilde zien dan was vandaag en zeker de eerste helft je kans. Gedreven door wat voorkennis (later zal heel Nederland wel zien hoe de speelwijze voor D-jeugd dient te zijn) was de coach weer ouderwets druk bezig langs de kant en liet geen moment onbenut om de guppen herhaaldelijk te vertellen de verdediging al te starten op het moment van omschakelen of bij een middenbal. Geen teruglopende spelers die vanaf de eigen 9 meter maar eens gaan omdraaien en de tegenstander opwachten.

En dat verdedigen ging vele malen beter dan ooit daarvoor wat resulteerde in iets bijzonders en zeker voor een ploeg als ons tegen Helius! We gingen de rust in met 6-10!

Toch is dat verdedigen best wel een energievretertje, zeker als het dan ook wat warmer wordt. Helius heeft de tweede helft enorm zijn best gedaan aan een mooie comeback waardoor we eigenlijk een soort spiegelbeeld kregen van de stand met de eerste helft. Eindstand werd dan ook 16-16.

Op zich kun je zeggen dat we de wedstrijd hebben weggegeven, maar dat is niet helemaal waar. De eerste helft werkte het samenspel wat beter, de tweede helft hebben we iets teveel geforceerd geprobeerd te scoren en dat werkte dan uiteindelijk tegen ons.

Deze wedstrijd zat vol met mooie elementen! Ik vind het een mooie prestatie beste D-guppen!

Maandag moeten we deze stijl doorzetten en dan eens kijken wat het oplevert tegen DWS. Wellicht wordt het gat in de eindstand dan een stuk minder groot, dat zou een flinke beloning zijn!