E2: Bijna compleet… 3 nieuwe spelers

Zaterdag 6 mei reizen we af naar Gouda om tegen Vires te spelen. We hebben 1 afwezige binnen het team, Kate nog gefeliciteerd met je kleine broertje (natuurlijk ook de rest van de familie). Iedereen was op tijd aanwezig en we konden ons al snel omkleden. Een klein stukje lopen naar de kleedkamers en dan snel weer terug. En dan even lekker warmlopen onder een ontluikend zonnetje.

Voor 3 jonge dames is het vandaag best spannend. De vuurdoop voor Indy en Suze, het is de eerste wedstrijd voor beide dames. En ook voor Luna is het een spannende dag, de eerste wedstrijd bij Roda ’71. Voor vandaag hebben we dan 3 wissels.

Het verloop van de wedstrijd is lastig te beschrijven, de verdediging van ons was nog niet wakker. Het eerste tegendoelpunt had Guido al achter zich. De keeper kan veel doen, maar zonder verdediging is het voor hem of haar ook lastig om de ballen tegen te houden. Gelukkig zag het team in dat er toch gewerkt moest worden. De verdediging kwam langzaam op gang, terwijl in de aanval het wel een stuk makkelijker ging. Nou ja, we liepen achter de feiten aan, Vires maakten 2 doelpunten wij 1.

Zo gingen we de rust in met een achterstand. We hadden in de eerste helft al gewisseld van keeper zodat we Guido ook in de tweede helft kon keepen. Luna en Guido wisselden elkaar af in het doel, zodat we ook van beide gebruik konden maken in het veld. De coach had aan de hesjes gedacht waardoor het wisselen een stuk makkelijker is.

In de rust aangegeven dat plezier hebben voorop staat, maar dat verdedigen wel belangrijk is. De aanval gaat steeds beter… Iedereen heeft wel een poging gedaan richting het doel. Soms met succes, soms ook niet.

De tweede helft… Tja, na het wisselen van de bank en doel moest er toch iets gebeuren. Verdedigen ging al beter. Maar ja, tegen de grote passen van de langste tegenstandster (welke soms ook wel meer waren dan 3 , zoals 4 of 5 passen en in de cirkel), ben je niet altijd opgewassen.

Hierop ging River in de tegenaanval, klein maar fijn, gevolgd door de rest van het team. Er werd veel overgespeeld en veel vrij gelopen. In de tweede helft volgde het ene doelpunt na de andere. We liepen in en we kwamen voor te staan.

Of werden we weer ingehaald… Nee, we bleven 1 punt voor of gelijk. Nee, het was 2 punten voor. Ik zag aan de overkant het publiek meeleven… In voor en tegenspoed. Dit is niet goed voor je hart hoorde ik na de wedstrijd.

De tweede helft van de tweede helft was nu een run van River alleen, Uiteraard op weg gestuurd door de andere spelers en de keeper.

Alle spelers maakten deel uit van deze wedloop naar punten, wat een geweldige sensatie was.

Voor Suze en Indy was dit een spannende eerste wedstrijd. Welkom bij dit team!

Luna, fijn dat je bij Roda bent komen spelen, ook jij bent een aanwinst voor het team.

Bedankt voor de hart…stikke mooie wedstrijd.

Jullie Coach