E1: Teamspirit

Vandaag mochten we op bezoek in Berkel bij TOGB. Ondanks dat het nog vakantie was, waren we wel compleet. Dat betekend vier wissels. Na een goede warming-up onder leiding van Milan en het ingooien van Sepp, onze keeper van de eerste 10 minuten, klonk het fluitje van de scheidsrechter. Met de kids afgesproken om in de aanval fanatiek naar voren te gaan en goed naar elkaar te kijken, en in de verdediging iemand te kiezen en diegene zo min mogelijk je laten passeren, zeker niet als diegene een bal heeft.

Dat laatste is iets wat nog wel veel geoefend moet worden, hoe verdedig je? En hoe zorg je ervoor dat de bal weer in ons bezit komt. En als je voorbij gelopen bent, wat kan je dan nog doen om het te herstellen…

De eerste helft van de wedstrijd ging qua kansen gelijk op, maar gelukkig hadden wij Sepp en Isabel in die eerste helft in het doel, die hele mooie reddingen maakten. In de aanval werd er goed bewogen en goed vrijgelopen, en ook werden de meiden van de tegenpartij gepasseerd met schijnbewegingen. Kortom de eerste helft zag er aanvallend prima uit. Doelpunten in deze helft kwamen op naam van Shavano, Timothy, Anoek. Milan en Romy. Zelfs vrije ballen zorgden voor een doelpunt.

In de rust gehamerd op alertheid in de verdediging. Vol voor de bal gaan stond hierbij voorop. De kids wilden er goed bovenop zitten in de verdediging, maar gingen allemaal bij de middenlijn staan, de tegenstander maakte daar heel handig gebruik van door iemand bij de 9 meter te zetten, die wij dan weer niet zagen, of in elk geval te laat zagen. Ook dat zijn leerpuntjes. Uiteindelijk afgesproken te zakken naar de 6/9 meter en dan te kijken wie we verdedigen en hoe de bal te onderscheppen. Dit ging een stuk beter. Gelukkig hadden we vier wissels, want het tempo lag vrij hoog, van beide kanten, dus veel moeten rennen. De temperatuur was voor mij heerlijk, maar voor de kids wel warm.

In de tweede helft weer mooie doelpunten gezien die gemaakt werden door Sepp, Timothy, Milan en Jillia.

Ook Nissa, Quinty en Isabel hebben kansjes gehad die helaas geen doelpunt werden.

Uiteindelijk gingen we met de winst van 9-15 naar huis.

De kanjers hebben het weer super gedaan met elkaar.