E1: Net niet

Zaterdagochtend moesten we al erg vroeg bij Roda zijn. Isabel had vandaag andere verplichtingen dus hadden we drie wissels op de bank zitten. Na het omkleden direct het praatje gehouden en afgesproken dat Sepp de aanvoerder zou zijn. Tsja en dan zijn er twee meiden zonder handbalschoenen. Een warrig begin van deze ochtend. In de verdediging verwachtte ik dat er goed bewogen zou worden, en ook gekozen wie je verdedigt en daar dan bij blijven. In de aanval ook veel beweging buiten de 9 meter en van daaruit richting het doel.

Ondanks de missende schoenen wel met de hele ploeg de warming-up gedaan. We merkten al dat een natte bal en een nat veld niet heel makkelijk was om mee om te gaan.

Onze tegenstander van vandaag is Conventus.

We begonnen wat aarzelend aan de wedstrijd, de kids moesten duidelijk wennen aan het fysieke spel van Conventus en hun manier van op de man verdedigen. Ook in de verdediging werd te veel ruimte weggegeven, en ondanks een paar mooie reddingen konden we het toch niet verhinderen dat ze voorkwamen met 2-0. Maar gelukkig konden we ook de aansluiting vinden en kwamen we zelfs voor. Door mooie individuele maar ook teamacties wisten we deze eerste helft 5 keer te scoren. Wel merkte ik dat het deze wedstrijd voor het team heel moeilijk was om de snelheid in de aanval te vinden, dat kwam voornamelijk omdat de kids te veel geneigd waren om tussen de 6 en 9 meter aan te vallen, waardoor Conventus makkelijk er bovenop kon.

In de tweede helft liep het een beetje als in de eerste helft. In de verdediging waren we te laks, en niet snel genoeg, en Conventus wist daar goed gebruik van te maken.

In de aanval waren we niet trefzeker, of kregen we zelfs helemaal geen kansen. Conventus kon zelfs uitlopen naar 6-10. Gelukkig maakten we nog een eindsprint, maar die was helaas net iets te laat om de winst of een gelijk spel eruit te slepen.

De uiteindelijke eindstand bleef steken op 9-10 in het voordeel van Conventus.

Volgende week een weekendje handbalvrij en dan eind mei alweer de laatste competitiewedstrijd met dit TopTeam.