D-girls: Een sterke 2e helft

Dit weekend mochten de meiden aantreden in Hellevoetsluis. Tegen een team wat mij onbekend was, dus de opdracht was uitgaan van je eigen kracht.

Bij de warming-up hebben we in elk geval al indruk gemaakt, want de scheidsrechter van de tegenpartij kwam vragen of ik C-meiden mee had genomen. Euh nee het zijn 1e jaars D.

Gelukkig was het droog, Helius bleek te beschikken over een goed veld, want dat was na alle regen ook snel droog geworden.

We waren als team compleet en Isabel mocht haar eerste wedstrijd met ons meespelen vandaag. Dus op de bank 3 wissels. Achteraf was dat ook echt niet verkeerd, omdat er regelmatig best op snelheid gespeeld werd door bij de team.

In de eerste 5 minuten waren de meiden erg goed en stonden zowel aanvallend als verdedigend prima. Daarna zakte het weg en lieten de meiden Helius het spel bepalen, lieten ze Helius de doelpunten maken. Zelf stonden de meiden veel te dicht op de verdediging in de aanval, waardoor veel kansen recht op de keeper kwamen. Emi kreeg een 2 minutentijdstraf, dat was best schrikken. Maar kan gebeuren meid!

Tot zover de 1e helft.

In de rust even duidelijk gemaakt dat de 7-2 achterstand niet betekende dat de tegenstander beter was, integendeel als wij ons eigen spel gaan spelen kunnen we echt gelijk aan hen zijn. Dat betekende de aanval van afstand in beweging opzetten, de bal rond laten gaan, de cirkel zoeken en veel bewegen. In de verdediging een klein tandje erbij.

De tweede helft ging van start en goed ook! De cirkel werd gevonden en rondde perfect af, ook kregen we in deze beginfase een kans vanuit de hoek wat een doelpunt werd. Maar ook Helius kreeg weer grip op de wedstrijd, onder andere door een paar verkeerde afspeelballen van ons, en maakte hier goed gebruik van. Gelukkig hadden de meiden daar, door goed samen werken en samen spelen weer een antwoord op, met 2 mooie doelpunten. Zo was de tweede helft veel beter in evenwicht, en zag je dat de meiden er weer in gingen geloven. En ja het kan echt dat bewezen jullie in de tweede helft, jullie eigen spelletjes spelen en dan komen de doelpunten vanzelf. Er werd goed vanuit afstand samengespeeld en ook de vrije bal Modder zorgde weer voor 2 mooie doelpunten. Dit maakte dat wij aan het eind van de 2e helft tegen een stand van 16-9 aankeken. Helaas wel verloren, maar dit team was duidelijk geroutineerder in het afmaken van kansen.

Ik zag wel dat de meiden gaandeweg de wedstrijd weer leerden, en dat is het mooie van in een hogere poule spelen, nieuwe tegenstanders, en nieuwe kansen op dingen te leren.

Meiden ik vond het een leuke wedstrijd om te coachen en jullie hebben zeker in de 2e helft hele mooie dingen laten zien.