DS2: Samen komen we er wel…

Helius kwam vanuit Hellevoetsluis naar Rotterdam om het tegen ons op te nemen. En wat was het heerlijk weer om te spelen, wie had dat verwacht na de regenval van vrijdagavond bij de training. Helaas was Kelly vannacht ziek geworden en kon er niet bij zijn. Beterschap Kelly! Deirdre was er weer bij om ons vanaf de bank aan te moedigen en ook Sandra was er dit keer bij om ons aan te moedigen. Fijn dames!

Dat we deze wedstrijd niet zouden gaan winnen stond eerlijk is eerlijk al vast. Daar maakte we ons ook geen illusies over. Het doel van deze wedstrijd was dan ook om vooral met plezier te handballen en er voor ons zelf een leuke wedstrijd van te maken. En ook om de dingen die we op vrijdagvond met trainen geoefend hebben toe te passen in de wedstrijd.

Het duurde even voordat het 1e doelpunt van de wedstrijd viel. De verdediging stond sterk en in de aanval ging de bal sneller rond waardoor het spel aantrekkelijk was om te zien. Dat het Helius was die de score opende was geen verrassing maar het werd ze niet heel makkelijk gemaakt. Door een paar break-outs wisten ze het verschil wat groter te maken maar bij de stand van 0-6 wist Idy door een leuke schijnbeweging het 1e doelpunt aan de kant van Roda te maken en de hatelijke nul weg te poetsen. Nadat Helius weer 6 doelpunten had gemaakt was het weer Idy door een penalty te benutten het 2e doelpunt te maken voor Roda. 2-12 gaf het scorebord dus aan. Maar we hadden afgesproken niet naar de stand te kijken, het ging erom hoe we zelf speelde en daar kunnen we alleen maar positief over zijn. Natuurlijk zijn er verbeterpunten want die zijn er uiteraard altijd maar: er werd sneller rond gespeeld, meer bewogen, de modder werd uitgeprobeerd, de verdediging stond er gewoon en ik zag ook schijnbewegingen en dus het lef om te proberen te passeren. Tevreden gingen we dus de rust in.

In de 2e helft was het Eva die als eerste aan Roda’s zijde het net van de tegenstander wist te vinden door een goede combinatie met Steffie. Roos maakte de 4-18 en de 5-19. Doordat de verdediging nog beter stond dan de 1e helft en Ruth een aantal mooie reddingen had, wist Helius deze helft niet weer 13x te scoren. En kwam de eindstand door nog een mooi doelpunt van Idy op 6-22.

Doordat ik na de wedstrijd in de auto moest springen om met de meiden C een wedstrijd te spelen in Dordrecht heb ik na de wedstrijd niet veel kunnen zeggen maar dames, wat ben ik trots op jullie!! In de 2e helft nog heel wat leuke dingen gezien, dat het (NOG!!) niet altijd tot een doelpunt leidt doet er niet toe, het gaat erom dat jullie acties durven te maken en samen komen we er echt wel!

Ruth: Uiteraard heb ik jou allang verteld waar je verbeterpunten lagen deze wedstrijd 😛 Maar ook deze wedstrijd had je weer hele mooie reddingen waaronder wederom een penalty. Goed gedaan!

Sonja: Je 2e wedstrijd vandaag maar jij hebt je plek al aardig gevonden in het team, je hebt inzicht en speelt het handbalspelletje al goed mee. Verdedigend sta je er zeker en laat je je niet makkelijk passeren. Mijn complimenten!

Sherida: Ik heb je het al vaker gezegd maar: wow, wat ben jij sterk in de verdediging. Je laat je niet passeren maar je schroomt ook niet om er gewoon tussen te springen om de bal weg te tikken of te onderscheppen. Aanvallend beweeg je goed, maar probeer ook te gaan voor je eigen kansen! Respect voor je inzet!!

Steffie: Waar ik jou ook neerzet; hoek, cirkel en vandaag zelfs in de opbouw: je pikt het heel snel op. Je durft vanaf de cirkel je bewegingen te maken en vanaf de opbouw had je met een sprongschot een geweldig schot op het doel! mijn complimenten voor je altijd positieve inbreng en inzet!!

Nathalie: tsja Naat, ik had het al tegen je gezegd, maar wat was je goed bezig vandaag!! Jij zelf baalde dat je kansen niet tot een doelpunt kwamen maar OMG wat ben ik blij met wat je vandaag liet zien. Je lef, je schijnbewegingen en je enthousiasme beloven echt heel veel voor de volgende wedstrijden! De doelpunten komen vanzelf, geloof me!! En geloof vooral in jezelf, mijn respect heb je in ieder geval!!

Idy: Je doelpunten waren weer supermooi, je hebt echt een goede schijnbeweging over je, je moet er alleen wat meer gebruik van maken. de ballen die je p het doel schiet zijn ook lekker strak en tsja soms heb je wat pech in de afronding, paal of net naast en eerlijk en eerlijk de keepster was ook best wel goed. Maar goed ben jij zeer zeker ook! Blijf zo doorgaan!

Eva: Ik heb 1 woord voor je: TOPPERTJE!!  Je brengt zoveel beweging en dreiging in de aanval en je doelpunt was dan ook heel erg verdiend! Je werkt altijd superhard en je groeit per week in je spel. Je fanatisme is superleuk om te zien en ook zeer goed voor het team. Blijf zo doorgaan!

Dominique: Het is zo leuk om te zien hoe jij dingen van de training toepast in de wedstrijd, ook jij groeit per wedstrijd, je eerste 2 minuten te pakken (en terecht) maar ook daar leer je weer van. Je bent leergierig en dat helpt jou zeker om het handbal eigen te maken. Mooi vrijgelopen waardoor je vrij op het doel kon gooien. Hulde hiervoor, ook voor jou geldt: De doelpunten komen echt wel! Geloof in jezelf!

Rosanne: Je was niet helemaal lekker vandaag en erg moe, hierdoor vond je je zelf niet goed. Hier ben ik het absoluut niet mee eens!! Je was zeker wel belangrijk in het veld, ook als het bij jou zelf niet lekker loopt (in jouw ogen dan!! ) ben je onmisbaar in het veld. Jouw ervaring en aanwijzingen helpen de rest van het team door de wedstrijd en is erg belangrijk! Dat is ook een kracht!! Ook jouw doelpunten waren weer belangrijk!!

Kimberly: Je gezondheid zit je op dit moment niet mee waardoor je soms wat extra moet wisselen wat je zelf vervelend vindt maar respect voor je doorzettingsvermogen en je inzet. Je durft op het doel te gooien en je gaat verdedigend je tegenstander absoluut niet uit de weg. Let goed op je zelf!!! goed gedaan weer vandaag!