Meiden C: 2 wedstrijden in 1 weekend

Dit weekend stonden er 2 wedstrijden gepland voor de C meiden. Op zaterdag mochten we naar Berkel en Rodenrijs afreizen want daar mochten we onze krachten meten met TOGB. Gelukkig was het droog want vrijdagavond met trainen kwam de regen met bakken uit de hemel. De meeste meiden hadden hun schoenen op tijd droog gekregen. Goede tip van Katie: doe maandverband in je schoenen! Je schoenen worden dan echt super goed droog.

Na actieve warming up begonnen de meiden gedreven aan de wedstrijd en kwamen vrij makkelijk op een 1-4 voorsprong door de doelpunten van Joelle (2) , Otte en Odessa. Maar TOGB wist terug in de wedstrijd te komen en kwamen zelfs terug tot 4-5. Tijd dus om er een tandje bij te zetten, wat weer een 6-10 stand opleverde. De aanvallen verliepen lekker maar de verdediging kon zeker beter. Gelukkig stond Danique weer heel goed te keepen en wist een paar mooie ballen uit het doel te rammen. Bij de stand van 9-12 konden we even gaan rusten.

In de 1e aanval van TOGB wisten ze de stand naar 10-12 te brengen maar 2 doelpunten van Roda zetten het verschil weer op 4. TOGB gaf niet op en scoorde er 2 snel achter elkaar maar weer was het Laila die door 2 doelpunten de marge op 4 doelpunten bracht. Na de 13-16 van de tegenstander was het Lisanne die het 17e doelpunt voor de Roda meiden erin gooide.

Maar daarna werd het spel rommeliger, er werd te gehaast naar elkaar overgegooid waardoor we balverlies leden en TOGB het nog spannend wist te maken. Lieke maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd en met 20-22 konden we opgelucht het veld aflopen.

Op zondag mochten we naar Dordrecht afreizen waar MOK onze tegenstander was. Met dezelfde opstelling als gisteren begonnen we de wedstrijd en Odessa wist al snel het 1e doelpunt van de wedstrijd te maken. MOK maakte ook al snel de gelijkmaker en het begin verliep stroef. De meiden moesten erg wennen aan het spel van de tegenstander en namen de speelstijl van MOK over. Bij de stand van 4-4 de meiden aangespoord om hun eigen handbalspel te gaan spelen. Na eerst nog wat pech te hebben in de afronding (De paal stond echt in de weg dit keer) kwam het vertrouwde spel terug en kwam MOK niet meer tot scoren. Ook dit keer had Danique hier een groot aandeel in, maar ook verdedigend was iedereen weer wat alerter en kon de bal wat meer onderschept worden. Door de doelpunten van Lisanne, Odessa, Lieke en Joelle gingen we de rust in bij de stand van 4-8.

In de rust erop gehamerd het eigen spel te blijven spelen en de 2e helft begon erg sterk waardoor de stand naar 4-13 werd getrokken voordat MOK überhaupt iets terug kon doen. Het zat de meiden niet echt mee in deze wedstrijd, was het eerst de paal die in de weg stond, nu was het de cirkel die waarschijnlijk in de weg lag. Alleen al van Laila werden er 4 doelpunten afgekeurd door die vervelende cirkel.. En dat waren echt niet de enige doelpunten die werden afgekeurd.  De uiteindelijke eindstand was 8-18 maar had veel groter kunnen zijn.

2 wedstrijden- 4 punten goed gedaan meiden! Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Vires op het programma en daarna nog een uit-wedtrijd tegen DWS en dan zit het 1e jaar als meiden C er al weer op, wat gaat het toch snel…

Nina: Heel veel sterkte en beterschap meid, wat missen we je!! We denken aan je en een dikke knuffel van ons allemaal.

Groetjes Marian