D-girls: Een mindere eerste helft en een sterke tegenstander

Vandaag mochten we thuis aantreden tegen Ventura, gedeelte het oude team van Esmee. Een team wat ik niet kende, maar aan de uitslagen had ik al gezien dat het een sterke tegenstander zou zijn.

De vraag was of wij vandaag dat niveau zouden houden, drie meiden die gisteren teruggekomen waren van kamp. Dus waarschijnlijk nog flink vermoeid. Helaas ging Noa bij het ingooien op een bal staan en ging ze door haar voet, heel veel sterkte, hoop dat je snel weer kan handballen. De meiden waren hiervan best van slag, even improviseren bij het kiezen van een andere keeper.

De start van de wedstrijd was voor Ventura, wij lieten op alle mogelijke manieren de kaas van onze brood eten, zowel in aanval als in de verdediging. Wat resulteerde in een flinke achterstand bij de rust 14-3. In de rust de meiden een even flink de feiten duidelijk gemaakt, inderdaad het is een snelle en tegenstander, maar met stil staan in zowel de aanval als verdediging gaan we er niet komen. Daarbij moest er meer vanuit afstand gewerkt worden in de aanval, instarten zonder bal, schoten in de hoekjes. Kortom de meiden moesten uitgaan van hun eigen kracht en vrij uit gaan handballen.

De tweede helft ging flistend van start, er werd bewogen er werd ingestart en zeker in het begin van de tweede helft werd er alerter verdedigd. De schoten op het doel werden een stuk gerichter waardoor er een paar mooie doelpunten vielen aan onze kant. Toch als we naar het hele spelbeeld van de tweede helft kijken valt er verdedigend en qua snelheid nog wel winst te behalen, gelukkig kunnen we daar de komende weken nog goed op trainen. In de aanval heb ik de tweede helft hele mooie dingen gezien, en hebben de meiden het als team goed gedaan. Ook de vrije bal Modder zorgde weer voor een mooie doelpunt. De tweede helft verloren we met 12-9. Wat een eindstand van 26-12 op het bord zette. De tweede wedstrijd op rij met een sterke tweede helft en een stuk mindere eerste helft. Hopelijk de volgende wedstrijd, sterk over twee helften.