E1-Kids: Laatste competitiewedstrijd met dit topteam

Zaterdag was het alweer tijd voor de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen.

We mochten met de kids thuis aantreden tegen Helius. Het was een enorm warme dag, waardoor ik met de kids had afgesproken veel water te drinken, afkoelen met water, maar ook een korte warming-up van 10 minuten. Zodat ze niet oververhit aan de wedstrijd zouden starten.

De tegenstander was een team met veel grote kids, maar dat zegt natuurlijk niets, zelf je spelletjes maken met elkaar en voor elkaar. Samenwerken was het advies.

De eerste helft ging vlot van start. De kids wisten 2 keer snel het net te vinden, maar ook de kids van Helius wisten lekker te handballen, vooral 1 meisje die enorm lang was kon makkelijk het doel vinden. De eerste helft golfde wat op en neer, verdedigend mooie acties, maar ook aanvallend veel beweging zowel buiten de 9 als daarbinnen. Er was genoeg variatie te zien bij de kids, hierin vulden ze elkaar goed aan. Wat een ruststand van 6-6 op het bord bracht.

De warmte hakte er goed in, dus het was fijn om 3 wissels te hebben. Konden de kids elkaar goed aflossen. Afgesproken om het spel wat we speelden vol te houden. Na overleg met de scheidsrechter afgesproken een extra pauze in te lasten na 10 minuten spelen.

De tweede helft lieten we in eerste instantie een beetje de kaas van ons brood eten, we moesten echt de focus weer terugvinden. Gelukkig wisten we toch nog wel een paar keer te scoren. Toch konden we niet verhinderen dat Helius een voorsprong wist te nemen van 10-13, bij die stand konden we weer even op adem komen en wat drinken en de hoofden een beetje koelen.

Het laatste stuk van de wedstrijd brak aan, de kids lieten zien uit enorm veel doorzettingsvermogen te beschikken, snelheid en beweging en samenspel zorgde voor 3 opeenvolgende doelpunten, hierdoor werd de stand weer gelijkgetrokken. Wat een spanning op die koppies, het spel golfde heen en weer, tot de allerlaatste minuten aanbraken en de kids met alles wat ze nog in zich hadden aan energie Helius wisten vast te zetten, de ballen uit het doel te houden en nog een paar mooie doelpunten te scoren door de ballen te onderscheppen. Waardoor er aan het eind van deze spannende, sportieve maar ook enorm warme wedstrijd een stand op het scorebord staat van 17-15. Superknap en een mooie 2e plaats in de competitie.

Kids super bedankt voor jullie sportiviteit, enthousiasme, maar ook jullie gezelligheid. Het was heel erg leuk om jullie te begeleide bij de wedstrijden.

Met elkaar gaan we afsluiten op het toernooi zondag 25 juni! Tot dan!