DS2: De laatste wedstrijd van dit seizoen

Dit weekend mochten we voor de laatste wedstrijd thuis aantreden tegen Conventus. Voor ons geen onbekende tegenstander. Bij de eerdere 3 ontmoetingen hebben we 2x gewonnen maar de laatste keer best wel met wat verschil verloren (16-4) Sinds die tijd hebben we lekker getraind en zijn we al aardig op elkaar ingespeeld geraakt. Vandaag dus een goede graadmeter of we inderdaad groei hebben doorgemaakt.

Helaas kon Sherida niet met ons meedoen door een duimblessure (Sterkte Sherida, en superfijn dat je er wel bij was om ons vanaf de bank te steunen en aan te moedigen) En ook Roos loopt met een knieblessure maar wilde voor alle zekerheid wel in tenue op de bank plaatsnemen om zo nodig in te vallen.

Het was behoorlijk warm maar gelukkig hadden we veel water bij de bank en kregen we halverwege beidde helften even een drink pauze. Dank je wel Scheids!!

Kelly opende de score door een keihard schot vanaf de opbouw en ook het 2e doelpunt van de wedstrijd kon ze op haar naam schrijven. De verdediging zat pot dicht en ondanks de warmte wisten de Roda dames de snelheid soms lekker op te schroeven. De omschakeling ging beduidend beter deze wedstrijd. Idy, Kelly en Steffie wisten in de 1e helft nog een paar keer het net van Conventus te vinden.  Conventus zelf had moeite om ons net te vinden mededankzij de goede verdediging en de uitstekende keepende Ruth, hierdoor was de ruststand 6-2 in ons voordeel.

Tevreden gingen we dan ook de rust in. Wetende dat we de wedstrijd nog niet gewonnen hadden gingen de Roda dames weer gemotiveerd het veld in. Het duurde even voordat het 1e doelpunt viel in de 2e helft maar het was weer Kelly die de score opende. De verdediging was nog steeds super maar ook Conventus wist hun verdediging strak neer te zetten waardoor er niet veel gescoord werd aan beidde kanten. Roos wilde het toch even 5 minuten proberen en met een mooi afstandsschot bracht zij de stand op 8-2. Conventus bleef aandringen maar Ruth hield menig mooie bal uit het doel en de Roda verdediging gaf weinig ruimte weg waardoor we eigenlijk ook niet in gevaar kwamen deze wedstrijd. Eva bracht heel veel beweging in de aanval waardoor er leuke aanvallen te zien waren. Nathalie en Dominique hadden een paar mooie schoten op het doel maar de paal of de keepster stonden net in de weg. Sonja, Dominique en Kimberly zorgde ervoor dat de hoekspeelsters goed vastgezet werden.  Roos, Idy en Kelly scoorde alle drie nog een keer waardoor de eindstand op 11-5 kwam.

De laatste wedstrijd dus winnend afgesloten, mijn complimenten voor jullie inzet, zeker met dit warme weer!!

25 juni gaan we nog met elkaar naar het toernooi in Heerle en daarna zit het seizoen er weer op (we trainen wel door tot de zomervakantie) Het was een heel leuk seizoen, en volgend seizoen gaan we er weer gezellig met elkaar tegenaan 🙂

Idy en Roos heel veel succes en spelplezier bij ds1. We gaan jullie zeker missen!! Bedankt voor jullie inzet en positiviteit!!

Karin, fijn dat je er bij was vandaag om ons vanaf de bank te steunen! en superfijn dat je er volgend seizoen weer bij bent!!