Team E2: De laatste wedstrijden… Einde van het seizoen… Bedankt

Wauw, als trainer en coach heb je wensen… mijn wensen komen steeds meer uit. De spelers zien elkaar steeds meer en meer vrij staan. Tuurlijk gaan ze ook gewoon door als ze denken dat er ruimte is die er niet is. Soms is er ruimte voor eigen acties en dan moeten ze gewoon gaan maar dan durven ze niet. Dit is een groeiproces.

De laatste wedstrijd is tegen Vires et Celeritas E1#, maar eerst moesten we nog thuis tegen Indus. Thuis spelen is altijd fijn, het voelt dan meer eigen en er zijn vaak meer Roda toeschouwers langs de lijn. Iedereen is aanwezig, het hele team is compleet, dit betekent 4 wissels wat best prettig is.

Indus dus, uit altijd lastig, maar nu dus thuis. We spelen na de F-jes dus er is ruimte voor een warming-up. Waarmee ik dit verslag ben begonnen zie ik voor mijn ogen gebeuren, mooie samenwerking in de aanval en in de verdediging. In de tweede helft staan we voor en de spelers die het langst op handbal zitten kijken toe van de bank hoe de andere spelers het doen. Dit is een luxe die we alleen tijdens deze wedstrijd kunnen doen. De wedstrijd tegen Indus was een mooie wedstrijd van een mooi team. Tuurlijk kunnen en gaan we nog meer groeien. Uitslag van deze wedstrijd is 13-6.

Vandaag de laatste wedstrijd en spelen we uit tegen Vires et Celeritas E1#. Een paar weken waren we hier ook al en toen speelden we tegen Vires et Celeritas E2. Best vreemd dat veel spelers me bekend voor kwamen. Dat klopte dus ook… bleek dat ze in E1# zaten en meespeelden in E2 toen ze te kort kwamen. Een voordeel als je in dezelfde poule zit.

Voor deze wedstrijd hadden ze 2 spelers extra opgetrommeld, het is tenslotte een belangrijke wedstrijd. De winnaar van deze wedstrijd is kampioen. Belangrijk punt is dat Vires met de 2 extra wissels nu 13 spelers had klaar staan tegen de 8 spelers van Roda bij een temperatuur van ongeveer 28 graden met een heldere blauwe lucht. Voordeel is geheel aan Vires zijde, veel wissels met deze hitte is geen overbodige luxe.

8 spelers dus we waren we niet compleet. Luna was vandaag bij een mooie gebeurtenis, heel veel geluk en allemaal gefeliciteerd. Suze had haar laatste uitvoering van dansen en deze datum stond alvast voordat ze op handbal kwam. Ik hoop en daar ga ik vanuit dat ze heeeeeeeel veel plezier heeft gehad.

Het team heeft gevochten als een leeuw, en als coach kan je dan maar één ding doen. Zorgen dat er rust komt, tegen het team zeggen dat het belangrijker is om met plezier te spelen dan, zoals ze zelf zeiden, we moeten winnen. Voor mij en vele andere hebben ze laten zien in dit seizoen wat ze kunnen en daar ben ik trots op.

Natuurlijk moet ik nog vertellen wat ze gedaan hebben, de uitslag is niet belangrijk (10-4) het gevoel dat ze winnaars zijn is veel belangrijker. Daarom kregen ze allemaal na afloop van deze wedstrijd een nieuwe bal, Suze en Luna jullie bal heb ik bewaard en deze krijgen jullie zo snel mogelijk.

Volgend seizoen, deze begint in augustus, mogen jullie weer laten zien wat er na de vakantie is blijven hangen.

 

Een paar belangrijke punten nog voordat we met vakantie gaan.

Zaterdag 3 juni verenigingsdag voor degene die zich ingeschreven hebben.

Woensdag 21 juni is de laatste trainingsdag voor dit seizoen.

Zondag 25 juni toernooi en dan… Vakantie!

Jullie TROTSE coach