Meiden C: De wedstrijden tegen Vires en DWS

Vorig weekend speelde we de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Toen geen verslag gemaakt, waarom niet? Gewoon vergeten, eerst te druk en daarna niet meer aan gedacht. Dom, dom, dom dus nu eerst een kleine update van die wedstrijd.

We speelde tegen Vires, een team waar we dit seizoen ook in de zaal al tegen gespeeld hadden. Beidde wedstrijden waren toen ruimschoots gewonnen, en dan is het gevaar om van tevoren iets te makkelijk over te denken. En dat gebeurde ook, we kwamen ondanks de 2-0 voorsprong niet lekker in de wedstrijd. Er werd te weinig bewogen en in de verdediging kreeg de tegenstander te veel ruimte wat een ruststand van 7-6 opleverde. Dat was niet de bedoeling en zeker ook niet verwacht. In de rust afgesproken weer het eigen spel terug te pakken en lekker te ballen. De 2e helft was dan ook absoluut niet te vergelijken met de 1e helft. Hierdoor kwam de eindstand op 22-13. Een goede 2e helft dus en die helft gaf ook duidelijk het kracht en niveauverschil weer.

En dan de wedstrijd van vandaag: Wat was het warm, de 30 graden werd met gemak gehaald. Er was weinig schaduw en de zon scheen volop. Niet de ideale omstandigheden om lekker te handballen. Doordat Odessa ziek was en Katie een weekendje in Drenthe was hadden we ook maar 1 wissel. Afgesproken om flink door te wisselen en af en toe gewoon even wat te komen drinken. Aan de scheidsrechters gevraagd om halverwege de 1e en 2e helft even een drink pauze in te lassen en gelukkig gingen de scheidsrechters hiermee akkoord. Onze dank hiervoor is groot, mede doordat we ook nog eens een grote kan met limonade kregen met de boodschap dat we die mochten laten bijvullen als hij leeg was. Ontzettend goed geregeld DWS!!!

Ondanks dat het warm was hadden de meiden er veel zin in, en begonnen met heel veel enthousiasme aan de wedstrijd. Nu is DWS ook gewoon een leuke tegenstander die ook op snelheid kan spelen en leuke aanvallen op kan zetten. En dat spel ligt de Roda meiden wel. De Roda meiden begonnen echt geweldig aan de wedstrijd en namen brutaal een flinke voorsprong. Bij de 6-0 wist DWS ook ons net te vinden en vlak daarna ook hun 2e doelpunt liet niet lang op zich wachten. Maar de Roda meiden gaven nog wat extra gas en in de rust stond een stand van 18-6 op het scorebord. Wat een ontzettende goede maar vooral leuke wedstrijd zetten de meiden neer. Wat dat betreft mag het van mij altijd 30 graden zijn als we buiten spelen.

In de 2e helft gingen de Roda meiden verder met waar ze gebleven waren en na 10 minuten was de stand naar 24-6 getrokken. Daarna kwam dan toch de vermoeidheid een beetje naar boven en ging zeker ook de warmte meespelen waardoor de schoten iets minder scherp werden maar ondanks dat was het duidelijk dat de meiden ervoor bleven gaan. De eindstand kwam uiteindelijk op 27-10 en dat was dan ook de laatste uitslag van dit seizoen want het was echt de allerlaatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Wat is het snel gegaan maar wat was het weer leuk.

Op 3 juni hebben we nog gezellig de verenigingsdag en op 25 juni het toernooi in Heerle maar daarna is het seizoen dan echt voorbij.

Verder hebben we op 10 juni nog de afscheidsbbq bij Danique en Ruby en plannen we nog een teamuitje als afscheid want ohww wat gaan we jullie missen meiden!!

Nina: voor jou was dit een rot seizoen doordat je tobt met je gezondheid en omg wat missen we je meid!! Hopelijk slaat de behandeling aan en kan je volgend seizoen weer lekker meedoen! Heel veel sterkte meid! Dikke knuffel van ons allemaal.

Odessa: Helaas moest je deze wedstrijd vanaf de bank volgen. Beterschap meid! We hebben je zeker gemist in het veld maar wat was het fijn dat je er wel bij was vandaag! Voor jou was dit seizoen maar kort maar wat zijn we allemaal super blij dat je weer kan handballen!

Katie: Een weekendje weg in Drenthe, wat heerlijk en je hebt in ieder geval supermooi weer! Geniet ervan!!

Joelle: 2 wedstrijden op zo’n snikhete dag maar jij doet dat met gemak. Als 1e jaars D draai je heel goed mee in de C.  Je spel wordt nog steeds elke keer beter. Een paar mooie doelpunten maar die ene baal achterwaarts het doel in was echt van wereldklasse!!

Lieke: Ook voor jou vandaag 2 wedstrijden, na het keepen bij de D kon je bij ons het veld weer in en wat een energie legde jij in de wedstrijd. Je was lekker op dreef, pikte je doelpunten mee en was met je snelheid door niemand bij te houden!

Otte: Aanvallend wordt je echt steeds beter, je hebt nu door dat je ook voor je eigen kansen kan gaan en dat maakt je zoveel gevaarlijker in de aanval. Dat je het al kon dat wist ik al maar nu weet je het gelukkig zelf ook. Paar mooie doelpunten gemaakt.

Kayleigh: Je hebt een lekker zuiver en hard schot en je toont steeds meer lef. Voor jou het eerste jaar in dit team en je hebt een grote groei doorgemaakt dit seizoen. Twee mooie doelpunten gemaakt en verdedigend weer sterk.

Lisanne: Verdedigend was je weer erg sterk en aanvallend was je ook sterk. Je passeer makkelijk en ook van afstand kan je de ballen erin gooien. Nog iets meer gaan voor je eigen kansen, je bent soms onzeker. Niet nodig! Leuke doelpunten gemaakt.

Laila: Af en toe vroeg ik me af of je de verdediging wel zag staan af en toe vandaag, want je liep door de verdediging heen alsof er geen verdediging stond. Wat deed jij dat makkelijk zeg. 10 doelpunten was dan ook het resultaat (en dan tellen we de afgekeurde doelpunten voor cirkel niet mee) Je was niet te houden vandaag! Wat een energie zeg!! Je vertelde tegen mij hoe laat je was gaan slapen vannacht…dat mag je van mij elke vrijdag avond doen 😉

Ruby: je laatste officiële wedstrijd vandaag…. Wat gaan we je missen. Vandaag liet je hele mooie schijnbewegingen zien en je toonde lef in je schoten! Goed gedaan! We hebben van je genoten de afgelopen jaren. Je bent een echte team-player!

Danique Ook voor jou de laatste competitiewedstrijd en wat gaan we jou ook missen!!! Je liet vandaag wederom zien wat voor top keepertje je bent!! Wat een ontzettende goede wedstrijd zette jij neer vandaag!! Ook de penalty was voor jou geen probleem. Ook van jou hebben we genoten de afgelopen jaren!!

Danique en Ruby: Heel erg bedankt voor alles!! Voor jullie inzet, jullie enthousiasme en jullie vriendschap met de andere meiden! Wat gaan we jullie beidde missen. Gelukkig hoefde we vandaag nog geen afscheid te nemen, dat komt nog en dat zal zeer zeker met heel veel tranen gepaard gaan vanaf onze kant. Veel succes in Gelderland!!

Groetjes Marian