D2 meiden: wat een hitte, maar wat ging het goed!!

Vandaag mocht ik met jullie mee om jullie te coachen en wat was het leuk! Het was wel heel erg warm maar dat was tijdens jullie wedstrijd niet te merken. Ik heb niemand erover horen klagen en jullie gingen er met zijn allen voor.  Mijn complimenten daarvoor.

Maar laten we bij het begin beginnen…

Zaterdagochtend, half 11, een graad of 25, uit bij Twist in Vlaardingen, een paar afwezigen maar met Lieke in het doel, Joelle extra erbij en 1 wissel. Dat was wat ik van tevoren wist. Van tevoren maakte ik mij vooral zorgen om het weer, wat zou het warm worden en dat met maar 1 wissel, hoe zouden de meiden dat oppakken? Maar ik had me dus helemaal geen zorgen hoeven te maken daarover, vol enthousiasme gingen jullie met tenue en al onder de douche staan voor de wedstrijd en ik hoefde niet veel te zeggen om jullie te motiveren. De warming up regelde jullie vanzelf en met enthousiasme begonnen jullie aan de wedstrijd.

Twist kwam al snel op voorsprong maar Joelle zorgde al even snel voor de gelijkmaker en dat was ook een beetje het beeld van de 1e helft. Twist kwam op voorsprong maar jullie maakte al snel de aansluitingstreffer. Wat een leuke aanvallen lieten jullie met elkaar zien meiden, het was een genot om aan de kant te staan. Twist kon zeer zeker lekker handballen en waren wat meer ervaren maar door jullie inzet maakte jullie het Twist echt heel erg moeilijk. We gingen zelfs met een kleine voorsprong de rust in (12-13)

In de rust weer even lekker onder de douche gaan staan en weer met frisse moed verder. Twist wist de stand al snel om te buigen naar 16-13 en daarna werd er weer om en om gescoord omdat ook in de 2e helft weer lekker gehandbald werd en jullie het Twist weer behoorlijk lastig maakte. De eindstand was 23-20 (juist de 3 doelpunten voorsprong die Twist in het begin pakte gaven ze niet meer uit handen)

Ik heb echt hele leuke aanvallen gezien, verdedigend waren jullie ook lekker bezig en Lieke heeft ook lekker staan keepen waardoor het echt een leuke wedstrijd was. Uiteraard heb ik genoeg verbeterpunten gezien, maar dat is iets waarop getraind kan worden. Mijn complimenten voor jullie inzet! Wat het vooral leuk maakte was dat jullie goed luisterden naar de aanwijzingen en het ook gingen uitvoeren! Ik vond het in ieder geval leuk om jullie te coachen! Bedankt dat ik vandaag jullie coach mocht zijn!

Joelle en Lieke bedankt dat jullie mee wilde doen! Allebei super goed gedaan!!

Groetjes Marian