D2-Meiden: Laatste competitiewedstrijd

Afgelopen woensdag mochten de meiden hun laatste competitiewedstrijd spelen, dit was een uitgestelde wedstrijd in Spijkenisse.

Helaas konden er door verschillende omstandigheden een aantal meiden niet bij zijn. Gelukkig was Lieke bereid om bij ons te keepen en wilde Joelle na haar kennismaking op de nieuwe school zich haasten om mee te spelen.

Dit zou dit seizoen de vierde wedstrijd tegen HVOS zijn, een compleet jongensteam, met wel een paar heel beweeglijke jongens, dus afwachten hoe het zou gaan lopen.

Bij de warming-up deden de meiden wel goed hun best, maar ik merkte ook dat ze afgeleid en niet goed gefocust waren. Veel problemen met goed aanspelen en vangen van de ballen. Dus kort nog even de meiden erbij geroepen en afgesproken te focussen op de bal, en in de wedstrijd goed naar voren te kijken en te spelen op de break.

De eerste helft ging van start met veel snelheid van beide kanten. Veel de bal veroveren en in de break gaan, een aantal mooie doelpunten achter elkaar, maar ook een paar ballen gemist. De lat en paal waren duidelijk onderdeel van het doel.

De verdediging stond als een huis, en als de jongens er toch nog doorheen kwamen, stond daar Lieke nog. Hierdoor gingen we de rust in met een stand van 9-1 in ons voordeel.

In de rust de meiden complimenten gegeven, maar ook bij de les gehouden, we zijn er nog niet. Dit jongensteam heeft veel veerkracht en zou niet opgeven. Dus zaak om in de tweede helft er ver uit te blijven staan in de verdediging en in de aanval de snelheid te gebruiken en te bewegen richting doel.

De tweede helft stonden de meiden in de aanval weer goed scherp, ze vergaten alleen af en toe op het juiste moment in te starten. Waardoor de snelheid uit de aanval ging. Wel werd er goed gekeken naar de cirkel, werden schijnbewegingen gebruikt, en werd er gescoord uit een mooie vrije bal. Verdedigend zat het goed dicht en schoven de meiden over het algemeen goed mee met de jongens. Ook werd de bal regelmatig onderschept of werd er vanuit onze keepster een mooie break gegooid. Kortom mooie handbalvaardigheden die de meiden volgend seizoen bij de C verder kunnen ontwikkelen en perfectioneren.

Meiden bedankt voor de superleuke tijd. We hebben nog een toernooi samen op 25 juni.