DS2: Zomerse start van een nieuw seizoen!

Afgelopen week zijn we met dames 2 gestart aan het nieuwe seizoen. Na twee trainingen vingen we direct aan met de competitie. Tegenstander: HVOS dames 4! Deze doorgewinterde handbalsters zijn wellicht niet meer zo snel als een aantal jaar geleden, maar des te beter op elkaar ingespeeld. Op voorhand was het dus al duidelijk dat we het lastig zouden gaan krijgen. Desalniettemin spraken we af er samen voor te gaan en in ieder geval een leuke wedstrijd te spelen!

Ruth en Luuk namen voor deze wedstrijd het coachen op zich en voorzagen ons van de benodigde tips & tricks tijdens de wedstrijd. Met een tussenstand van 0-9 leek de winst inderdaad al na een half uur niet meer haalbaar. Toch waren we niet kansloos. Zeker niet omdat 3 van de 9 goals gescoord werden uit een penalty. Een peptalk en de gebruikelijke beker ranja voorzagen ons van nieuwe energie op deze warme zondagmiddag. Doel voor de tweede helft: geen 0 meer op het scorebord.

Hoewel we opnieuw een aantal tegendoelpunten incasseerden, wisten we wat ons te doen stond: recht op het doel af! Dit resulteerde uiteindelijk in niet 1, niet 2, maar 3 doelpunten voor Roda! Zelfs de tegenstander begon te mompelen: “Ze krijgen zelfvertrouwen”. Met een eindstand van 3-24 waren we de terechte verliezers, maar verlieten met opgeheven hoofd het veld. Extra complimenten voor Dominique en Deirdre, die na een spoedcursus keepen beiden voor het eerst in het doel stonden met ieder een aantal mooie reddingen!

Pas op zondag 17 september hervatten wij de competitie. Dat betekent dat we in de tussentijd een aantal trainingen hebben om de posities in het veld te bepalen en beter op elkaar ingespeeld te raken. Kortom: POWERPUFF!