DC1: Een hele leuke wedstrijd

Dit afgelopen weekend hadden we alweer de 2e wedstrijd van het seizoen. TOGB1 was onze tegenstander, een tegenstander die we nog wel kende van vorig seizoen. Het is een makkelijk spelend en scorend team en zij waren vorig seizoen ook zeer zeker de terechte kampioen in onze poule. En ook hun uitslag van vorige week loog er niet om: een zeer ruime overwinning tegen Atomium, een team waar wij vorig seizoen ook moeite mee hadden. Dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden wisten we dus…

Maar goed, een nieuw seizoen, nieuwe ronde, nieuwe kansen dus met heel veel zin en enthousiasme konden we aan de wedstrijd beginnen.

Nina was helaas door haar gezondheid afwezig, maar met Beau uit de C2 begonnen de meiden aan warming up. Tijdens de warming up ging Lisanne door haar enkel, dat was schrikken want ze heeft al vaker last gehad van haar enkel. Maar Lisanne is een bikkeltje, want nadat haar voet goed gekoeld was met ijs wilde ze toch proberen te spelen. Hierdoor konden we in ieder geval starten met een wissel.

Katie opende voor ons direct de score door een goede loopactie en een mooie beweging maar ook TOGB wist al snel ons doel te vinden. Het was al snel duidelijk dat de beidde teams zeer aan elkaar gewaagd waren. Het handbalspel golfde op en neer en zowel TOGB als onze Roda meiden wisten leuke aanvallen neer te zetten. De snelheid zat erbij beidde teams goed in en het was een heerlijke wedstrijd om te coachen.

AI snel in de 2e helft raakte Odessa geblesseerd aan haar nek, waardoor we zonder wissel kwamen te zitten. TOGB had 4 wissels op de bank en dan weet je dat het nog een zware 2e helft zou gaan worden. Doordat ook Laila even naar de kant moest (was niet lekker) en even later Katie ivm last met haar astma hebben we toch ook wel een tijd met 1 speler minder in het veld gestaan waardoor TOGB wist uit te lopen naar 5 doelpunten verschil. Aan de kant denk je dan dat de wedstrijd gelopen is, maar de meiden toonde veerkracht en vooral heel veel doorzettingsvermogen waardoor de eindstand kwam op 19-20 in het voordeel van TOGB.

Meiden, wat ben ik ontzettend trots op jullie! Om met deze omstandigheden nog zo’n leuke wedstrijd neer te zetten, zegt heel veel over jullie als team.

Doorzettingsvermogen, veerkracht, enthousiasme en optimisme is wat jullie keer op keer weer laten zien. Mijn complimenten hiervoor!

Nina: heel veel beterschap meid, we hebben je gemist. Je was zo blij dat je weer kon handballen. Hopelijk ben je er snel weer bij!! knuffel van ons allemaal!

Lisanne: tijdens de warming up door je enkel gegaan, dat het pijn deed is 1 ding wat zeker is maar je doorzettingsvermogen is enorm. Je wilde spelen, ook om je team niet in de steek te laten omdat we anders geen wissel hadden. Ondanks je blessure speelde je een hele goede wedstrijd, een paar mooie doelpunten op je naam bijgeschreven en je liet zijn absoluut niet bang te zijn om de ballen van de tegenstander te blokken! Sterkte en beterschap met je enkel!!

Laila: De schrik zat er bij mij goed in, vrijdag kon je niet trainen omdat je ziek was en zaterdag was nog niet zeker of je kon spelen. Tot mijn grote opluchting (en ook van je teamgenoten) was je erbij. Je hebt echt een hele leuke wedstrijd gespeeld, doelgericht als altijd wist je weer een paar mooie doelpunten te maken. Helaas werd je niet altijd gezien bij je loopacties maar daar gaan we zeker op trainen. Hopelijk heb je na de wedstrijd niet te veel last gehad, beterschap meid!

Lieke: Meid, wat heb jij lekker staan keepen. Het was pas je 2e wedstrijd in het doel maar dat was zeer zeker niet te zien, je pakt het keepen echt heel goed op. Door jouw reddingen op belangrijke momenten bleven we in de wedstrijd en kon de tegenstander niet nog verder uitlopen! Mijn complimenten!

Katie: Je was lekker op dreef meid, je durfde te passeren en hierdoor wist je ook een aantal doelpunten te maken. Blijf zo doorgaan! Je had het zwaar in de 2e helft maar je doorzettingsvermogen en je wil om toch weer het veld in te gaan oogst waardering en respect!! Een toppertje ben je!!

Otte: Jij ziet heel goed wanneer je een wissel in moet zetten. Op het moment dat jij roept: Odessa (of Katie) 1 dan weet ik eigenlijk al dat er een doelpunt aan zit te komen. Dat inzicht van jou zorgt ervoor dat de aanvallen soepel en leuk verlopen. Nu nog voor je eigen kansen gaan meid! want je hebt zelf een hele goede beweging en schot over je!

Odessa: Snel en beweeglijk, en zeker iemand waar de tegenstander rekening mee moet houden. Dat hoorde we ook uit betrouwbare bron in de rust, de tegenstander was niet opgewassen tegen jouw snelheid en hadden besloten je vast te zetten/pakken. In de 2e helft werd je vanachteren bij je schouder teruggetrokken wat een vervelende blessure in je nek opleverde waardoor je niet meer kon spelen. Mooie doelpunten in de 1e helft en verdedigend ook weer sterk! Beterschap met je blessure meid!!

Joelle: Ondanks dat je op kamp was geweest stond je er vrijdagavond met de training. En dat typeert jou zeer zeker: altijd gedreven en fanatiek! Dat zagen we ook terug in je spel, gedreven en onhoudbaar voor de tegenstander. Je doelpunten zijn stuk voor stuk prachtige schoten. Blijf er alleen op letten dat je niet binnen de 9 meter omhoogkomt voor je tegenstander, daar blijven we aan werken. Maar zeer zeker een hele goede wedstrijd gespeeld.

Beau: Onze redder in nood. Wat doe je het goed meid! Verdedigend heb je eigenlijk geen aanwijzingen nodig, je staat er gewoon, je toont lef en durft voor de bal te gaan. Aanvallend durf je je beweging naar het doel te maken en weet je ook jezelf een paar keer goed vrij te spelen. De doelpunten komen vanzelf wel. Het gaat erom dat je het ziet, er staat en op het doel durft te gooien! Super!! Bedankt voor je hulp!!