D2: Instarten zonder bal

Afgelopen zondag hebben we gespeeld tegen MOK in Dordrecht. Minke en Nissa konden er helaas niet bij zijn maar gelukkig wilde Ilse van E1 wel helpen. Nog bedankt Ilse!

Voor de wedstrijd afgesproken snel te passen en veel te lopen zonder de bal. In de verdediging meelopen met je man/vrouw en proberen de bal te onderscheppen.

Bij MOK zaten een aantal dispensatie spelers waar de meiden een beetje van onder de indruk waren. (Ze waren wat groter) Nu heb ik de dames uitgelegd dat grootte niet meteen betekend dat diegene goed is in handbal. Als je snel de bal passt en goed vrijloopt en in beweging blijft kun je een grote speler verslaan.

Daarom spelen we ook altijd het spelletje tienen, dames. 😀

Zoals altijd begonnen de meiden fanatiek aan de wedstrijd. Ilse begon op de bank en Anoek stond in het eerste helft in het doel, Isabel de tweede helft.

In het begin leek wel of de meiden lijm onder de schoentjes hadden. Ze bleven stilstaan. Ook bij het overgooien werden soms te moeilijke oplossingen gezocht. Blijf bewegen in de aanval! Helaas werden veel van die moeilijke ballen onderschept door MOK en die hadden rappe spelers in de break out.

Maar na verloop van de wedstrijd (vooral in de tweede helft) zag je ook de meiden los komen en vertrouwen krijgen in zichzelf. Ze bleven beter bij hun man in de verdediging, liepen beter vrij en dan krijg je kansen en maak je doelpunten. Jullie hebben allemaal talent en als jullie je best blijven doen (zoals altijd) zul je zien dat het steeds beter gaat.

Eindstand: MOK 14 – Roda 6

Romy Je was weer lekker aan het schieten en ook in de verdediging ging het goed. Gebruik je kracht zodat je nog meer doelkansen krijgt. (wel in de hoekjes schieten J)

Isabel In de tweede helft lekker aan het keepen en fanatiek zoals altijd. Blijf bewegen in de aanval dan krijg je nog meer kansen.

Anoek Goed aan het keepen in de eerste helft. Je hebt goed overzicht waardoor je je medespelers goed in stelling kan brengen. (en jezelf J)

Anne Lekker gespeeld en hard gewerkt. Blijf zo doorgaan en je wordt onpasseerbaar in de verdediging. Niet vergeten, he?

Quinty Aanwezig op het veld. Goed aan het roepen om de bal. Lekker aan het dribbelen. Blijf zo doorgaan meid!

Anouk Wat ben jij snel! Dat hebben ze bij de tegenstanders geweten. Gebruik die snelheid ook in de aanval! Dan komen de kansen vanzelf.

Jillia Ik weet dat je een goed schot hebt. Gebruik hem. Ik zie het al voor me. Je staat op 11 meter van het doel. Je begint te rennen richting het doel. Je roept om de bal. Je  vangt de bal terwijl je rent. Je maakt een sprongschot. Schiet laag in de hoekjes. GOAL! (lezen jullie dit dames? Kunnen jullie ook.)

Ilse Wat fijn dat je ons geholpen hebt tijdens de wedstrijd. Zoals altijd werk jij hard. Goed vrijlopen, goed passen.

Jullie trotse coach/trainer