DC1: Wat een pech

Vandaag kwam Atomium bij ons op bezoek. Vorig seizoen wisten we beide  wedstrijden niet te winnen tegen Atomium maar met vol goede moed begonnen we aan de wedstrijd.

Helaas kon Nina er niet bij zijn (Beterschap en sterkte meid!) maar met Beau hadden we toch nog een wissel. Gelukkig werd het vlak voor de wedstrijd droog en kwam er zelfs een zonnetje tevoorschijn. Het veld en de bal was nog wel nat dus wat voorzichtiger dan anders begonnen de meiden de aanval op te zetten. Voor de wedstrijd hebben we nog een extra wissel geoefend en de meiden durfden het ook gelijk in de wedstrijd uit te proberen. Het scoren kwam wat langzaam op gang bij de meiden maar ook Atomium kon moeilijk door de verdediging komen. En konden ze wel tot schot komen stond nog altijd Lieke weer heel goed te keepen waardoor er ook weinig tegendoelpunten waren. Ook de 2 penalties hield Lieke er met gemak uit. Het scorebord bleef heel lang op  2 -2 staan. Mede ook doordat 2 schitterende doelpunten van Joelle werden afgekeurd voor cirkel en sommige ballen er net niet in gingen. Vlak voor de rust kwam Atomium door een mazzeldoelpuntje op voorsprong en wisten ze door een onoplettendheidje in de verdediging zelfs op 2-4 te komen.

In de rust besproken dat de snelheid omhoog moest en meer van afstand geschoten moest gaan worden. Katie had dat heel goed in haar oren geknoopt en in de 1e aanval wist ze door haar snelheid en door het omhoogkomen een geweldig schot op het doel te lossen. Helaas spatte de bal hard op de bovenlat. Vlak daarna kwam Lisanne door een hele goede schijnbeweging vrij voor het doel , had een schitterend schot maar de bal vloog via de binnenkant van de paal uit het doel. Wat een pech maar de toon was gezet. De Roda meiden drongen aan en Odessa en Joelle zetten het scorebord  op 4-4. In de verdediging werd keihard gewerkt en net als in de 1e helft kon Atomium niet makkelijk ons doel vinden maar ondanks dat wisten ze toch het scorebord op 4-5 te zetten. De meiden gingen weer hard op zoek naar de gelijkmaker maar het zat niet mee, wederom 2 doelpunten van Joelle werden afgekeurd voor cirkel, ballen gingen op de paal of net voorlangs en ook kwamen sommige ballen recht op de keepster van de tegenstander.

De verdediging ging nog beter:  de hoeken werden door Beau en Katie vastgezet , Otte hield het midden dicht en in samenwerking met  Laila en Lisanne zorgde Odessa dat het gevaar vanuit de opbouwster geweken was. Het wachten was eigenlijk op de gelijkmaker maar het weer gooide roet in het eten.  Ondanks dat de buienradar aangegeven had dat het droog zou blijven deze wedstrijd ging het 9 minuten voor tijd  onweren en de regen kwam met bakken uit de hemel. De wedstrijd werd terecht gestaakt maar een teleurstelling was het wel want een gelijkspel of zelfs winst had er zeker nog ingezeten.

Meiden, jullie hebben weer een leuke wedstrijd neergezet, we hadden wat pech met het scoren maar jullie kunnen trots zijn op wat jullie hebben laten zien.