E1: Bij TOGB – Tot Ons Genoegen Binnenspelen

Wat een takkenweer is het vandaag, je weet niet of het gaat regenen of dat het droog blijft. Buienradar is een goede vriend… daar kan je iets mee plannen tussen de buien door, maar geldt dat ook voor de wedstrijden. Het kwam met bakken uit de hemel, het veld stond blank en de vraag was… gaat de wedstrijd door? Gelukkig kwam het antwoord op deze vraag voordat het team zich ging omkleden. De wedstrijd gaat gewoon door met 1 aanpassing.

WIJ SPELEN BINNEN!

Tijdens de wedstrijd van E1 zouden nog een paar flinke buien komen en daardoor heeft het wedstrijdcommissariaat besloten om deze wedstrijd naar binnen te verplaatsen. Snel even kijken of de schoenen schoon en droog waren, anders hadden we daar een uitdaging.

De historie met TOGB is dat we menig wedstrijd in de voorgaande seizoenen verloren. Eens kijken hoe het nu gaat. Een belangrijk punt was er al… het is droog in de zaal! Aan onze conditie zou het ook niet liggen doordat we hard aan onze conditie hebben getraind! Het team was er op gebrand om TOGB het heel erg moeilijk te maken. Ze hadden er heel veel zin in. Laat de wedstrijd maar beginnen.

Silas en David begonnen eerst op de bank om daarna snel ingezet te worden, ook zij hadden heel veel zin om te spelen. In de laatste training hebben we geoefend op afspelen en doorlopen, waarna ze de bal terug konden verwachten. In deze wedstrijd zag ik dat een paar keer gebeuren. Nu ook nog breder kijken dan alleen aan de rechterkant, op links stonden veel andere spelers vrij.

In de gehele wedstrijd zag ik dat alle spelers veel in beweging waren en vaak vrij stonden. Nu kijken of de speler met de bal zelf kan scoren of dat deze de bal afgeeft aan iemand die er beter voor staat. Iedereen heeft wel op het doel gegooid deze wedstrijd. Niet alle ballen zijn er ingegaan, maar dat komt van zelf wel.

Het is leuk om te zien dat iedereen zo gegroeid en enthousiast is. Dit maakt het spel leuk voor alle spelers.

Bedankt voor deze mooie wedstrijd,

Jullie Coach.

PS: Ja, we hebben gewonnen!