E2: Een zondagwedstrijdje

Dit weekend mochten de meiden een keertje op zondag aantreden. Indy had andere verplichtingen en was er dus niet bij. Christina had haar schoenen vergeten, maar gelukkig had de tegenstander voorraad. Heel erg bedankt ETC. Dus kon ze toch meedoen.

In de kleedkamer kwam ik erachter dat keepen niet echt favoriet is bij de meiden. Dus dan maar rouleren, ieder 10 minuten. En volgende week weer iemand anders.

Van tevoren wist ik dat dit een vrij sterk team was met net wat meer handbalervaring dan wij hebben. Dat mocht de pret niet drukken, want de meiden lieten zich daar niet door van de wijs brengen.

Ondanks dat de tegenstander regelmatig de bal onderschepte en richting ons doel ging, hielden de meiden de tegenstander ook regelmatig tegen. Ook onze keepers hielden de nodige ballen uit het doel. Daarnaast gaan wij ook steeds beter de ballen onderscheppen. Helaas is er nog niet altijd de balcontrole bij het dribbelen, maar dat heeft tijd nodig. Wanneer de concentratie er was bij de meiden stond de verdediging als een huis, ook werd er goed teruggelopen, en kon de tegenstander in principe niet achter onze verdediging kruipen. Dit is al een vooruitgang ten opzichte van de vorige wedstrijden. Ook zie ik in de aanval langzaamaan vooruitgang zeker in de eerste helft werd er goed bewogen, werd er afstand genomen van de verdediging, waardoor er kansen kwamen. Nadat ik een paar meiden erop attendeerde om niet de bal naar onze meiden te gooien als er veel van ETC bij waren, ging dat bij tijden ook beter. De tegenstander had duidelijk een ervaren keeper staan die er heel wat ballen van ons uit haalde. Toch wisten wij deze wedstrijd 4 doelpunten te maken. Kortom dit was weer een leerzame wedstrijd, waarbij de meiden er tot het einde vol voor gingen! Toppertjes zijn het!