E1: De kop is eraf

Vandaag was onze eerste wedstrijd in de zaal. De meiden hadden er al veel zin in, maar vonden het ook wel een beetje spannend. Na een actieve warming-up en het warmgooien van de keeper waren de meiden er klaar voor.

We hadden een vliegende start met 3 mooie doelpunten op rij. Ook stond de verdediging als een huis en kreeg HVOS weinig ruimte om erlangs te komen, kwamen ze er wel langs stond daar altijd nog Lois prima te keepen. Helaas was de laatste tien minuten van de 1e helft de focus bij het hele team een beetje weg, waardoor de ballen niet meer kwamen waar ze moesten komen en de ruimte te weinig werd gezocht en de tegenstander teveel ruimte kreeg om doelpunten te maken. Helaas wel 8 op rij.

Hierdoor kwam de ruststand op 3-8.

In de rust gezegd dat de meiden moesten vertrouwen op hun eigen kunnen, in de verdediging iets steviger moesten staan en de ballen moesten onderscheppen. Korte stukjes en snel naar voren in de aanval.

De tweede helft stond als een huis, de meiden hadden weer de drive en de focus. Het was super om de inzet te zien, ze groeiden in de wedstrijd. We kregen nog wel wat doelpunten tegen, maar ook Suze wist in het doel mooie reddingen te verrichten. En gelukkig gingen wij ook weer scoren. De ruimte werd goed gezocht, de meiden bewogen goed en kwamen daardoor regelmatig vrij voor het doel. 5 mooie doelpunten tot resultaat in deze tweede helft. De tegenstander wist ook 5 keer te scoren, dus de tweede helft hebben we gelijk gespeeld.

We hebben nu twee weken om weer lekker te trainen voor onze volgende wedstrijd.

Liefs Ruth