D1: Schoon veld, beter resultaat!

Soms wil je de vloer met ze aanvegen, soms wil je dat ze in 1950 geboren waren en we in 1960 op het veld stonden waar ze netjes “Ja meneer” tegen je zeggen en een stuk minder eigenwijs zijn. Maar soms wil je ook dat ze zelf inzien dat ze goed op weg zijn, dat kan. Mits… De vloer schoon is!

Want tegen een sterke tegenstander zoals TOGB D1 wil je geen glijpartij, dan wil je fatsoenlijk kunnen handballen en niet door twee centimeter stoflaag banjeren en denken “ik mis iets…” “Mijn ski’s!”. Vandaar dat de focus begin deze middag geheel stond op dweilen, al is het met al het stof van boven eigenlijk dweilen met de (stof)kraan open…

De groep was ingelicht nu even noodgedwongen zelf verantwoording te nemen om tijdig om te kleden en warm te lopen, want de coach had nog even een dubbelrol te verrichten bij E3. Meteen een goede test of ze al een beetje “jongvolwassene” kunnen spelen. Een eigenschap die richting C-jeugd toch wel handig is om te ontwikkelen.

En daar gaan we. Tegen het welbekende meidenteam van TOGB met een behoorlijk aantal fel en zeer goed handballende meiden. Dametjes die zich niet zomaar even aan de kant laten zetten, die met een vlotte pas snel in kunnen starten en al van dik 9 meter een behoorlijk schot kunnen lossen.

Met de kerngroep van 9 man, compleet dit keer, blijven we met de discussie keeper nog wel even emmeren, dus zullen we toch gewoon door moeten gaan zoals vorig seizoen met rouleren. Het zij zo…

Uitgerekend tegen een van je sterkste tegenstanders heb je allesbehalve Charlie in het doel, dan heb je eigenlijk al een idee welke kant het opgaat. Maar verbazingwekkend genoeg kwam bij elk tegendoelpunt er al vrij snel een antwoord van ons in het andere doel. En niet zomaar antwoorden, vlot samenspel, mooie individuele acties, onderscheppingen en snel naar voren.

Dit ging vrijwel driekwart van de wedstrijd door tot op het laatste deel waar we net even gas extra gaven, en dat is eigenlijk ook wel nieuw…

25-19 winnen van TOGB D1 waar we die stand al zo vaak andersom hebben meegemaakt, zonder een Charlie in het doel is een hele goede prestatie!

Het mag duidelijk zijn waarom. De coach van TOGB gaf het antwoord; “Ze durven de meiden nu wel aan te pakken in de verdediging!” Daar hebben we een compliment voor ontvangen omdat jullie dit nu goed hebben opgepikt. Dat is eigenlijk de reden dat jullie hebben gewonnen (en de schone vloer!). Puur doordat jullie beter zijn gaan verdedigen. Al was het niet altijd, maar duidelijk vaak genoeg!

Dit gaat de goede kant op jongens!

De coach