DS1: HVOS en de voorzitter als coach

Afgelopen zondag stond HVOS op het programma. Aanvankelijk zouden we geen coach hebben bij deze wedstrijd, maar onze voorzitter Danny stond gelukkig als redder in nood voor ons klaar. Danny, bedankt voor je inzet en positiviteit! Aan Ilse uit D2 was de eer om als eerste Rodeaan pupil van de week te zijn. Zij mocht meedoen met onze warming-up, de eerste bal uit nemen en ons uiteraard aanmoedigen vanaf de bank. Bedankt Ilse!

Iedereen had de wil om te winnen, en dat kon je zien! Er werd hard gevochten in de wedstrijd. Na circa zes minuten was er aan beide kanten nog niet gescoord door goed verdedigingswerk van beide ploegen. Onze verdediging zat goed dicht, in de aanval was voldoende variatie. HVOS had het zeker niet makkelijk! We gingen de rust in met een achterstand van 7-8.

Na een positieve boost van Danny gingen we weer vol goede moed de tweede helft in. Helaas zonder Yentl, die een blessure had opgelopen aan haar hand in de eerste helft. We hadden het een stuk moeilijker in de tweede helft. Het spel was ietwat slordig en er werd te haastig gespeeld.

We hebben deze wedstrijd maar liefst 14 minuten met een man minder moeten spelen (hypergevoelige scheids). Ook de tegenpartij kreeg flink wat tijdstraffen, waar wij niet goed genoeg gebruik van konden maken. Zelfs de rode kaart moest er aan te pas komen, door een bal die vol in het gezicht van Nicole geschoten werd.

Maar we mogen best trots op onszelf zijn! Mentaal hebben we deze wedstrijd absoluut gewonnen.

Na de wedstrijd hebben we afscheid moeten nemen van Johanna, die deze wedstrijd haar laatste doelpunten voor Roda heeft gescoord. Johanna, we gaan je enorm missen! Je bent altijd welkom bij Roda!