D1: Nog niet op stoom, maar wel op dreef

Conditioneel zit het een beetje tegen lijkt. Onderhuids morrelen nog griepjes of niet geheel verwerkte verkoudheidjes. Tim had vandaag zelfs last van buikpijn voorafgaand aan de wedstrijd en kon slechts een paar aanvallen mee. Thijmen was met zijn gedachten nog op de bank met iPad en Netflix en Milan had het vandaag ook niet makkelijk door een gekneusde vinger tijdens de wedstrijd.

We moesten het dus rustig aan doen met anderhalve wissel, maar zeker niet de kantjes ervan af lopen. Een energiezuinig label A-wedstrijd dus.

Ook Savosa is een team met meiden die je niet moet onderschatten, die fout hebben we al eens eerder gemaakt en daardoor hebben ze maar al te goed laten blijken dat ze zeker kunnen winnen.

Duidelijk was wel dat deze wedstrijd naar behoren werd gespeeld volgens de visie D-jeugd, met name het minder compact verdedigen zodat voor iedereen er genoeg mogelijkheden zijn om een leuke aanval op te zetten.

En elkaar vinden werd zeker gedaan, uiteraard gepaard met wat slordigheden, maar ach… Ze hebben nog wel even te gaan voordat ze alles geleerd hebben.

Met 16-23 als eindstand mogen we zeker tevreden zijn, maar volgende week zal het wel een stuk lastiger worden tegen de Treffers.

De coach