E1: Snelheid, bewegen ennnn Scoren

Deze zaterdag mochten we het thuis opnemen tegen Indus. We hadden ruim de tijd voor de warming-up, gooien, schijnbewegingen dus waren er helemaal klaar voor.

Dus vanaf het eerste begin gingen de meiden er vol tegenaan. Met veel snelheid naar voren bij het veroveren van de bal, de bal met goede passes naar de meiden die voor liepen, goed kijken naar elkaar en natuurlijk van daaruit ook de ruimte pakken om te scoren.

Maar ook liep de tegenstander regelmatig goed in de weg, en had de kunde om de ballen weg te tikken als onze meiden dribbelden.

In de verdediging werd er hard gewerkt om de bal te veroveren, door ertussen te springen en ballen weg te tikken.

Zo gingen we de rust in met een stand van 9-3, dit mede ook door zeer goed keeperswerk van Lois. Wel 5 meiden van de 7 waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Dus dit getuigde ook van goed samenspel en elkaar kansen gunnen, maar ook elkaar goed zien.

In de tweede helft was Indus degene die als eerste het doel vond, en waren onze meiden wat afwachtend begonnen. Maar al snel kregen de meiden de smaak weer te pakken en werd het spel van de eerste helft opgepakt. Waardoor het ene na het andere doelpunt gemaakt werd, en de meiden blij waren af en toe even te kunnen rusten. Met 1 wissel werd hun conditie wel op de proef gesteld, maar dit gaat steeds beter. De tegenstander had helemaal geen wissel en kon het tempo ook goed bijhouden. In de tweede helft stonden Tessa en Suze ook enorm goed te keepen waardoor we de wedstrijd eindigden met een stand van 19-5.

Indy: Mooie schijnbewegingen en mooie doelpunten, je hebt de smaak te pakken. Ga zo door!

Tessa: Keepen of spelen, je vindt het allebei leuk en kan het goed. Ook weer mooie doelpunten gemaakt.

Tirza: Een paar keer goed geschoten op het doel, echt knap, je doelpunt komt vanzelf. Supersterk verdedigd en mooie passes gespeeld.

Nikki: Mooi je doelpunten gemaakt, goed kijken naar de keeper heeft effect.

Helin: Weer een heel mooi doelpunt, ga meer voor je eigen kansen. Heel sterk verdedigd.

Lois: Super goed gekeept! En goed op het doel geschoten!

Suze: Tijdens het spelen goed je doelpuntje meegepikt en sterk gekeept!

Meiden ik ben weer heel trots op jullie.