DC1: Twee keer een geweldige eerste helft

Vorig weekend mochten we naar Barendrecht afreizen waar we de wedstrijd tegen Savosa gingen spelen. Savosa strijdt nog samen met o.a. Oliveo om het kampioenschap en tot nu toe wisten we de voorgaande ontmoetingen niet te winnen. Maar goed, we zitten niet stil tijdens de trainingen en de meiden waren erop gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten. Er was dan ook heel weinig nodig om de meiden te motiveren, ze waren er klaar voor en dat lieten ze merken ook.

Savosa opende al snel de score maar daarna waren het de Roda meiden die de wedstrijd naar zich toetrokken en verrassend een voorsprong konden nemen. Er werd door beidde teams lekker op snelheid gespeeld, mooie aanvallen opgezet en de wedstrijd golfde op en neer. Na de 1-3 trok Savosa de stand weer gelijk maar Roda kwam weer op voorsprong, waarna Savosa de stand weer gelijktrok. En zo verliep eigenlijk de gehele eerste helft.  Bij de stand van 7-8 trok Savosa de stand weer naar 8-8. Bij die stand en met nog iets minder dan een minuutje spelen hadden we eigenlijk de bal in onze ploeg moeten houden maar na een enthousiast schot op het doel die net gehouden werd door de keeper kon Savosa nog snel in de tegenaanval en kwam de ruststand toch nog in het voordeel van Savosa 9-8. Maar van deze stand waren wij meer dan tevreden en enthousiast gingen we dan ook de kleedkamer binnen. En misschien was het enthousiasme en optimisme want in de 2e helft kregen de meiden steeds minder grip op het spel van Savosa en na de 11-10 liep Savosa uit naar 18-10. De meiden probeerde het zeker wel, de inzet was top, maar het scoren bleef die periode uit. Nu moet ook wel gezegd worden dat de keepster van Savosa steeds meer in de wedstrijd groeide en echt een geweldige wedstrijd keepte. Roda maakte er nog wel 18-11 van waarna Savosa de eindstand op 19-11 zetten.

Dit weekend mochten we spelen in de Zadkine tegen DWS, een beetje gespannen begonnen we aan deze wedstrijd. Laila wist al snel het eerste doelpunt van deze wedstrijd te maken maar DWS trok de stand weer gelijk. En ook toen Joelle de 2-1 op het scorebord zette wist DWS al snel de stand weer op gelijke hoogte te brengen. Maar daarna kwam het vertrouwde spel wat terug, de meiden gingen lekker ontspannen handballen en de aanvallen gingen hierdoor ook weer als vanouds waardoor Roda door de doelpunten van Lisanne, Beau en Joelle op voorsprong kwam. Lieke stond geweldig te keepen en ook in de snelle tegenaanval had zij een groot aandeel, waardoor de voorsprong in de 1e helft niet echt in gevaar kwam. Met een stand van 10-6 konden we gaan rusten.

In de rust afgesproken dat we de wedstrijd nog niet gewonnen hadden, wat meer terug te zakken in de verdediging en wat meer in de hoeken te gooien want de ballen recht op de keeper waren niet nodig. Maar net als vorige week ging het in de 2e helft mis. Odessa wist de stand nog op 11-7 te zetten maar daarna kwamen de Roda meiden niet meer aan te pas, DWS kwam veel te makkelijk tot schot en zodoende tot doelpunten en de ballen van ons kwamen recht op de keepster van DWS. Stonden we bij rust 4 doelpunten voor, in de 2e helft verloren we met 5-14 wat de eindstand bracht op 15-20.  Jammer, maar gezien het spelniveau van de 1e helft de afgelopen weken kunnen we zeker positief terugkijken op de wedstrijden. 1 voordeel van deze 2 verschillende helften van deze wedstrijd is dat we alles op film hebben en het dus goed kunnen terugkijken en analyseren. (Opa van Joelle, heeel erg bedankt hiervoor!!)

Aankomende weken gaan we trainen op conditie want ondanks dat onze tegenstanders telkens 3 of 4 wissels op bank hebben zitten en wij daar helaas niet over beschikken valt daar zeker nog winst te behalen en as maandag staat een pittige schottraining op het programma. Volgende week Twist thuis, ook een pittige tegenstander maar met 2 goede helften is er zeker een kans om de punten in Rotterdam te houden. 😉