D3: Vires et Celeritas

Afgelopen zaterdag was het weer tijd voor onze wekelijkse wedstrijd. Dit keer zouden wij aantreden tegen Vires et nog wat.

En zoals elke week waren alle kids weer in grote aantallen komen opdagen, gemotiveerd en vol goede moed. Tezamen met de ook nog steeds gemotiveerde ouders.

Dit keer was mijn specialisten team uitgebreid; de Moeder van Jesse en de Moeder van Jill & Josh achter het score bord. De laatste tevens als wedstrijd analist. Als ook natuurlijk mijn wissel-mede-coach Marco.

Aan motivatie en opkomst geen gebrek, waar het wel aan ligt? Moeilijk te zeggen, de kracht om te scoren denk ik. Want we willen allemaal wel. Maar ook die kansen pakken, en ze zelf creëren, daar liggen nog wat leer-momentjes. Neemt niet weg dat we weer beter geworden zijn. Nog genoeg te leren, maar we gaan vooruit! En dat is de beste kant om op te gaan, voor-uit… in het spel is dat nog wel een puntje… vooruit in plaats van achteruit!

In de eerste helft hadden wij 10 kansen op de goal, daarvan wisten we er 1 daadwerkelijk om te zetten in een punt door Jesse in de 8e minuut. In de eerste helft heeft Joshua 8 doelschoten weten tegen te houden! Ruststand: 1-8

In de 2de helft hebben we zelfs 13 kansen op de goal. Ons tweede goal is gemaakt door Anouk, inmiddels wel een zekere factor; áls ze op de juiste plek staat, én de bal krijgt, dan is de scoringskans 99.9% – op de juiste plek staat ze meestal, de bal dan krijgen is nog iets waar we aan gaan werken met de rest van het team. Dat geldt overigens ook voor al die anderen die regelmatig vrij staan en áls ze de bal dan krijgen; zouden kunnen scoren. Het volgende doelpunt was van Isabel, als coach krijg je de neiging om te roepen; Dat gaat niet!!! Maar deze bal ging met een mooie boog, (gepland??) in de 19de minuut over de keeper heen (denk het niet; Lucky shot)

Jesse stond de tweede helft in het doel; heeft maar liefst 17 doelpogingen weten te keren! Eindstand 3-15. Wat een kanjers; ook in het doel! Iedereen bedankt weer, voor een gezellige wedstrijd! Als klap op de vuurpijl hadden Jill & Josh weer heerlijke cup cakes gebakken voor na de wedstrijd. Heerlijk!! Zeker als er een speciale voor jou gemaakt is. Daar kunnen geen scores tegenop! Als je nog mee wilt op kamp; inschrijven kan nog, maar ik zag dat ons team, ook daarin al bijna helemaal compleet is!! Ik wil nog afsluiten met de wijze woorden die Tim sprak, op de bank, tijdens de wedstrijd; “als je steeds verliest; wordt het steeds minder erg” Je hebt helemaal gelijk, maar we gaan vooruit en we gaan ook echt een keer winnen; en ook Tim gaat scoren, dat weet ik zeker!