DC1: Vol ervoor gegaan

Dit weekend mochten we weer in de Zadkine aantreden want om 17.50 uur stond de wedstrijd tegen Twist DC1 op de planning. Voordeel van om die tijd spelen is dat we in ieder geval allemaal konden uitslapen maar nadeel is dat zo’n dag dan ook wel heel lang duurt voordat je eindelijk mag handballen. Sommige meiden liepen dan ook al ruim voor de verzameltijd van 17.00 uur omgekleed rond in sporthal. Dat ze er zin in hadden was dan ook wel duidelijk.  De meiden begonnen dan ook voortvarend aan de 1e helft en stonden al snel op een 3-0 voorsprong. Twist wist daarna nog wel terug te komen tot 3-2 maar daarna werd het scorebord weer naar 6-2 gebracht door de snelle aanvallen van de Roda meiden. Er werd goed verdedigt, sterk gekeept en ook de aanvallen liepen lekker waardoor er op een gegeven moment een stand van 9-4 op het scorebord stond. Maar daarna kreeg Twist wat meer vat op de wedstrijd en wisten ze de achterstand te verkleinen naar 9-7. En werd de slotfase van de 1e helft toch nog flink spannend. Gelukkig hielden de meiden het hoofd koel en brachten ze de ruststand naar 11-7.

In de rust er duidelijk op gehamerd dat de wedstrijd nog niet gewonnen was, dat er niet als de 2 voorgaande wedstrijden een mindere 2e helft gespeeld moest gaan worden maar er juist nog een schepje bovenop moest komen.

Als dan de 2e helft begint is het even de vraag hoe de meiden dit oppakken. Het was Twist die het 1e doelpunt in deze helft wist te maken…11-8. Maar daarna trokken de meiden van Roda de wedstrijd weer naar zich toe en wisten ze de voorsprong uit te breiden. Wat dan er ook voor zorgde dat de overwinning dit keer niet in gevaar kwam. Met de eindstand van 26-15 waren we dan ook zeer tevreden. Er werd heerlijk vrijuit gehandbald, er was snelheid in het spel en ook leuke schijnbewegingen waren er te zien.