D1: Dit en Dat en Doe je Ding

Vandaag mocht D1 het thuis opnemen tegen DWS. Maar om met de deur in huis te vallen, was het iemand al opgevallen dat de vloer lekker schoon was? Dat scheelt een berg!

Afgelopen twee trainingen op donderdag is er een deel van die training door HS1 gegeven aan D1, om ze in het laatste stukje zaal alvast bekend te maken met druk zetten en 3-2-1 verdedigen. Nu is de aanval vrij goed toe te passen in vrijwel elke wedstrijd, voor het 3-2-1 verdedigen is dat niet altijd het geval.

Om die reden was de opdracht dan ook simpel. Aanval: bij onderschepping en de kans, dan ga je voor de snelle tegenaanval of break en anders lekker de bal rondspelen en instarten. Verdediging: doe het volgens de D-visie want dat ben je gewend.

En de wedstrijd begon. Het eerste wat ik tegen de assistent-coach zei: “Heb je het in de gaten? Ze staan automatisch 3-2-1”. Grappig om te zien dat jullie dit wel heel erg snel je eigen willen maken! Dat betekent dat we al snel stappen kunnen gaan maken in hoe je moet verdedigen en wanneer je elkaar gaat helpen met rugdekking. Dat laatste ontbrak in de eerste helft iets te vaak waardoor je eigenlijk van beide typen verdediging iets deed maar van beiden net niet het juiste.

Door weer even terug te gaan naar de “vertrouwde wijze” kwam er al wat meer tegengas waardoor het scoren wat lastiger werd voor DWS, al bleef het aan beide zijden toch wel een beetje gatenkaas.

Bij de aanvallen waar we de tijd namen om de bal rond te spelen, zag je toch duidelijk dat het gros wel weet wat bewegen is. Waren het niet de individuele acties, dan wel het instarten vanaf de hoeken zonder bal wat vaak gepaard ging met een doelpunt.

De tweede helft werd er iets meer gas gegeven in de aanval waardoor we met 30-19 toch wel over een ruime winst kunnen spreken. Maar ja… Wie stond er in het doel? Dat maakt wel een verschil!