D2: Rode koppies, een goed teken

Ja, ja ik ben twee keer vergeten een verhaal te vertellen over de wedstrijd. Maar die weken gaan ook zo snel!

Ik pak het weer op bij de wedstrijd van vandaag. Roda moest tegen de nummer 1: Unitas ’63. Het is een dispensatie team met spelers die net iets kleiner zijn dan ik. (1,83). Dat geeft in het veld af en toe een gek beeld tegen die kleine spelers van ons. Guido kon niet meespelen i.v.m. een verjaardagsfeestje. (Niet te veel taart eten jongen!) Gelukkig konden Isabel en Femke met ons mee spelen. Jullie deden het super meiden! (Nog gefeliciteerd met de overwinning van jullie D3!)

Voor de wedstrijd hebben Danny en ik, zoals altijd, benadrukt dat er beweging in de aanval moet zijn en dat je niet te dicht op de verdediging moeten staan. In onze eigen verdediging gingen we voor het eerst met 3 in de negen meter staan en 3 erbuiten. Dat was wennen maar jullie pakte het goed op!

En wat voor een eerste helft was het. De eerste aanval van Roda ging zoals we het graag zien. Veel beweging met en zonder bal. Helaas ging het schot net mis. Het team was fel en bleef goed doorgaan. Helaas werd er veel tegengehouden door de keeper van de tegenstander. Het helpt natuurlijk ook niet wanneer er recht op de keeper geschoten wordt. Maar na de eerste helft stonden we maar een aantal doelpunten achter.

In de tweede helft ging het team op dezelfde voet door maar je merkte dat ze het hoge tempo niet goed meer konden volhouden. Het spel werd statisch en er werd in de verdediging niet meer goed uitgestapt. Unitas liep verder uit maar ook zij voelde dat ze niet mochten verslappen. Roda bleef gevaarlijk. Het gejuich na het eindsignaal van hun spelers gaf aan dat ze het niet cadeau hebben gekregen. Goed gewerkt dames en heren!!!

Eindstand 9-15

Sepp, keeper in de eerste helft (goed gedaan!) en speler in de tweede. Inlopen zonder de bal kan je als geen ander. (Ook tijdens de wedstrijd met D1) Helaas zien ze je te weinig. Blijf zo doorgaan en uiteindelijk zullen ze je weten te vinden!

Shavano, Je liet het vandaag weer een aantal keren zien. De valworp. Helaas was een aantal keren de cirkel je grootste vijand. Maar wat een wapen is dat!

Jillia, Ik zou niet graag tegenover je staan in de verdediging. Wat een fanatisme! Die grote jongen heeft het geweten! Je schot is ook heel hard. Probeer in de hoeken te schieten zodat ze helemaal onhoudbaar zijn.

Ilse, Een doelpunt van 9 a 10 meter… en het was geen lucky doelpunt. Zo zie je, met snelheid maak je doelpunten. Ook in de verdediging ben je altijd op de juiste plek. Top!

Romy, Wat een krachtdier ben je. Je schot is hard en (wanneer geplaatst) onhoudbaar. Probeer snelheid in je beweging te houden! In de aanval ben je heel belangrijk!

Anoek, Speler in de eerste helft en keeper in de tweede helft (lekker bezig, meid). Je bent een echte spelverdeler, kijkt goed naar je medespelers. Ga wat meer voor je eigen kansen, je hebt een goed schot!

River, Je brengt in elke wedstrijd energie mee. Je onderschept vaak de bal en je bent snel. Maar wat me vooral opviel is dat je steeds vaker kijkt of je medespelers vrij staan. Zo wordt je nóg gevaarlijker!

Kate, Je ging door je enkel maar je wilde toch doorspelen. Ook in de verdediging werkte je hard. Nu nog in de aanval nog meer bewegen en dan ben je met jouw schot onhoudbaar! Bikkel!

Isabel, Met een wedstrijd in de benen (die jullie gewonnen hebben (whoohoo)) heb je gewerkt als een beest. Blijf in de aanval bewegen. Zo wordt je onhoudbaar voor de verdedigers. Nog bedankt!

Femke, Ook jij had al een wedstrijd in de benen (dezelfde wedstrijd als Isabel die jullie gewonnen hebben (Whoohoo)). Laat je niet afschrikken door grote spelers want je hebt een hard schot. In beweging de bal ontvangen en dan schieten maakt je schot heel gevaarlijk. Ga zo door!!!! Ook jij bedankt!

Uitstappen in de verdediging, lopen zonder de bal, dreiging zetten met de bal, we blijven het oefenen. Goed gewerkt dames en heren!