D3: Thuis tegen Achilles D1

Laten we beginnen met de uitslag van deze wedstrijd; 8 – 6 in het voordeel van Roda’71 D3! Uitroepteken, vuurwerk, balonnen, nog meer uitroeptekens, en nog meer vuurwerk en natuurlijk; taart!

Van te voren wisten we, theoretisch gezien, dat we deze wedstrijd zouden moeten kunnen winnen.  Helaas konden we nog niet uit praktijk ervaring putten. Gedurende de warming up hebben we de tegenstanders nog een beetje geprobeerd te intimiteren, zij stonden verderop ook warm te draaien. En met een paar flinke uitroepen; waat gaan we doen; Winnen; Wát gaan we doen?? WINNEN, WAT GAAN WE DOEN? WINNEN!!! Hadden we onze focus gezet voor deze wedstrijd. En dat hebben we gedaan. Natuurlijk dachten onze kids  ook nog een beetje aan de tegenstander en hebben ze hen in de laatste minuten nog even het gevoel gegeven om terug te kunnen komen in de wedstrijd. Dit kostte mij en menig ouder op de tribune een hartverzakking nu de winst zo dichtbij lag. Gelukkig door fantastisch keepwerk van eerst Joshua;  maar in de laatste minuten van de tweede helft zeker ook van Jesse, omdat hij ook in de laatste minuten trouw bleef aan zijn taak. Jesse en Joshua ! fantastisch gekeept! Maar deze heren zijn ook zeker geholpen door een goede verdediging. Die bal is van ons en dat is heel letterlijk genomen. Ook veel handen in de lucht gezien en als zij een sprongworp gingen nemen vanuit een vrije bal, dan stond daar ons block! Daarme is het doel van Jesse en Joshua gelijk een stuk kleiner. Het word dan lastiger om te scoren en dit hebben ze nu kunnen meemaken. Gelukkig zag Anja haar kans en zorgde in een van de laatste minuten voor een extra puntje voorsprong. Voor de statistieken; Jesse scoorde 2 x in de eerste helft!

Femke heeft 2 x gescoord, en Tim ook 2 x. (een extra compliment voor deze kanjer, hij weet zelf wel waarom!) Jill en Anja scoorden beide 1 x. Nissa en Quinty, goed meegelopen en verdedigd! Door Quinty kregen we menig vrije bal. Nissa, jij weet altijd de bal goed te plaatsen bij iemand die vrij loopt. Maar ook zeker in de verdediging heel belangrijk. Voor jullie beiden geldt dat scoren leuk is, maar goed verdedigen net zo belangrijk; vergeet dat niet. Jullie kansen om te scoren worden ook steeds groter! Jill wilde ook graag scoren, en dat is gelukt; je bent heel belangrijk, door storen van de tegenstander, en het onderscheppen van de bal. Dat je break outs niet allemaal goed aflopen, is maar een kwestie van tijd, dan kan niemand jou meer tegen houden. Zeker als je samen met Isabel de 1–2jes gaat maken. Anouk deze keer helaas niet gescoord. Maar als de tegenpartij een break-out had was jij erbij om het ze zo moeilijk mogelijk te maken. Tevens heb je wel kansen gehad, maar die gingen er helaas niet in. Ook stond je weer onwijs vaak vrij op de cirkel! Isabel dit keer niet gescoord, maar je weet je team altijd aan te moedigen en mee te slepen. Sterre en Laura zijn altijd aanspeelbaar en lopen de hele tijd vrij. Ook jullie gaan gauw scoren, dat weet ik zeker, dat is slechts een kwestie van tijd! Helaas was Anne ziek, Jij die ook altijd weer gemotiveerd aan de wedstrijd begint, vol goede moed om te winnen. Wat jammer dat je er niet bij was. Hopelijk heb je thuis kunnen meegenieten van onze vorderingen via de app-groep. Daarna hadden we eindelijk onze overwinningscake verdiend. Deze smaakte net zo goed als de andere cakejes en koekjes, maar met zoveel blijdschap was ie toch lekkerder als vorige keer!

Ik ben blij dat ik dit met jullie heb mogen meemaken. Volgende week spelen we tegen Savosa. Ik hoop dat we deze lijn kunnen voortzetten, en ook al verliezen we misschien toch wel weer; beter worden we elke week.

En trots ben ik sowieso op jullie allemaal!