DS2: Tot zover bijna ongeslagen in 2018!

Zondag 4 februari: Roda thuis tegen Indus
Door ons enthousiasme is het ons volledig ontschoten om de taken na de wedstrijd te verdelen en wie zodoende over deze winnende partij een verslag zou schrijven. Vandaar zijn de meeste details van deze wedstrijd vergeten, behalve natuurlijke de belangrijkste: de Dames2 van Roda’71 hebben de punten thuis weten te behouden! De rust in gegaan met een score van 9-5, een doelsaldo van +4 in het voordeel van Roda… dat is ons niet vaak overkomen! Helaas, hebben we de tijdens de tweede helft het heel close laten komen tot 11-10… maar gelukkig zijn de dames2 van Roda steeds meer op elkaar ingespeeld en weten we elkaar te herpakken: de wedstrijd in winst afgesloten met 15-13!

Zondag 11 februari: Roda uit tegen Conventus
De wedstrijd van afgelopen zondag zit ons nog wel vers in het geheugen. Wat was dit een ontzettend spannende wedstrijd geworden, omdat ook hier in de tweede helft de winst naar de tegenpartij Conventus leek te gaan.

Tijdens de eerste helft hebben we zelfs met 2 tot 3 punten voor gestaan op Conventus, maar vanwege de 5 penalty’s (waarvan toch 2 gehouden!) en een rare break-out op het einde, kwam het tot 5-6 in de rust in het voordeel van ons. Niet geheel zonder commentaar, aangezien het tijdens deze break-out leek alsof Nathalie de tegenstander aangeraakt had… kreeg geel voor het publiek, want zelfs de scheids en tegenstander zelf gaven aan dat het niet zo was…

De tweede helft was een groot dramatiek. Alsof de harmonie verdwenen was. Soms kunnen we gewoon beter 60 minuten spelen zonder rust, want dit lijkt ons altijd op te breken. Niemand speelde samen met elkaar! Daar sta je dan, als keepster, de longen uit je lijf te schreeuwen ‘KOM OP DAMES!’… Maar niemand, geen reactie. We hebben een aanzienlijk lange tijd 10-8 tegen gestaan. Zou Conventus een 11e doelpunt maken, dan was het met nog 9 minuten op de klok wel gespeeld. Maar, na 7 penalty’s tegen, kregen we er 3 mee. De score liep op van 10-9… 10-10… 10-11!! Met dank aan Patricia (2x) en Eva aan het einde hebben we de winst mee naar huis gesleept.