Afgelopen zaterdag mochten we weer handballen. Whoopwhoop!
Deze keer tegen De Meeuwen D1#. Een team met dispensatie spelers. Vorige keer dat we tegen de Meeuwen speelden verloren we met grote cijfers. Maar we zijn weer wat maanden verder en de spelers hebben veel geleerd.

Het weertje werkte lekker mee en na een warming up kon het spel beginnen.

Zoals ik al schreef spelen in dit team dispensatie spelers mee en eigenlijk is dat goed voor Roda. Tegen grote sterke spelers te spelen leren de dames en heren van Roda snel te spelen en vrij te lopen. Wat we ze ook willen leren is: GELOOF IN JEZELF/DURF FOUTEN TE MAKEN. Daar leer je het meest van.

De eerste helft van de wedstrijd ging voorspoedig voor… De Meeuwen. Er was 1 speler van de tegenstander die groot en sterk was en die de Roda spelers niet goed durfde te verdedigen. Daardoor kwam hij vaak alleen voor de keeper en Guido kan goed keepen maar dan is het zelfs voor hem onmogelijk om die ballen tegen te houden. Ook het in de gaten te houden van je man/vrouw werd af en toe vergeten waardoor men vaak vrij stonden voor de keeper. Wat ook wennen was voor de Roda dames en heren was het fysieke spel van de Meeuwen. Hier een beuk, daar een bloedlip door een hand in het gezicht, haken aan het schotarm, het werd allemaal gedaan en helaas niet altijd gezien door de scheids die zijn best deed de wedstrijd in goede banen te leiden. Maar zoals altijd bleven de Roda dames en heren gewoon doorgaan en toonde ze inzet. (dat is echt heel knap, jullie laten bijna nooit jullie koppies hangen, toppers!)

Einde eerste helft (ik gok nou ff, Danny houdt dit soort dingen bij)  14-6

In de pauze gesproken over het fysieke spel van de tegenstanders (ze moesten het ff kwijt) en aangegeven dat ze meer moesten bewegen en goed kijken naar elkaar. Ook geloven in jezelf is heel belangrijk. Dus niet stoppen als je ziet dat er een verdediger naar je toekomt als je een schotkans hebt maar DOORGAAN en knallen.

Dit pakte het team goed op in de tweede helft. Shavano schoot er twee keihard in het doel (vaker doen!) en ook River pakte zijn onmogelijke doelpuntjes mee. Romy was weer onhoudbaar van afstand en de grote jongen van de Meeuwen merkte dat er niet te spotten valt met Jillia in de verdediging. Sepp liep goed vrij waardoor schieten op het doel wel heel makkelijk werd en Ilse zag iedereen vrijlopen en gaf goede passes. Kate beet weer van zich en ook Guido zorgde weer voor uitstekende passes en de Meeuwen merkte dat ook de andere keeper (Anoek) uitstekend kon keepen.

De Meeuwen werden zenuwachtig want de wedstrijd die gemakkelijk gewonnen leek te worden werd een echte wedstrijd. Dat zag je aan hun spel. De grote jongen ging voor zijn eigen gewin en hun beste keeper ging snel weer in de goal staan. Maar de Roda spelers bleven komen en scoren want… jullie zijn een team. Een team wat steeds meer in zichzelf gelooft.

In de laatste 5 minuten werd het nog heel spannend. Helaas hebben we de wedstrijd verloren maar de tweede helft met  9-14 gewonnen.